Инфлацията в Обединеното кралство ще падне под целта на Английската

...
Инфлацията в Обединеното кралство ще падне под целта на Английската
Коментари Харесай

Goldman очаква британската инфлация да падне под целта на АЦБ от 2% до края на годината

Инфлацията в Обединеното кралство ще падне под задачата на Английската централна банка от 2% до края на годината, в случай че годишният таван за енергийните сметки приблизително на домакинство, в размер на 2500 паунда бъде продължен в бюджета за тази седмица. Това предвижда американската капиталова банка Goldman Sachs, представена от Блумбърг.

Икономистите на Goldman предвидиха бърз спад на инфлацията от двуцифрено число до 1,8% по-късно тази година на фона спада на цените на природния газ. Това равнище е по-ниско от прогноза за инфлацията за четвъртото тримесечие в изследването на Блумбърг и много под настоящото ниво от 10,1%.

В сряда се чака министърът на финансите Джеръми Хънт да удължи действието на тавана енергийните сметки за семействата с още три месеца. Решението, планувано в годишния бюджет на Министерството на финансите, ще отстрани предстоящото нарастване на тавана до 3000 паунда от април. По-ниските цени на газа понижиха разноските за поддържането на по-щедрото равнище на поддръжка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР