Инфлацията намали рязко потреблението и маса стоки залежават в големи

...
Инфлацията намали рязко потреблението и маса стоки залежават в големи
Коментари Харесай

Внимавайте! Ето къде ни пробутват развалена и застояла храна

Инфлацията понижи внезапно потреблението и маса артикули залежават в огромни и дребни магазини. В резултат, търговците пробутват и застояли артикули и рискът да попаднете на некачествена и с изминал период артикул не е по никакъв начин дребен, предизвестяват изпатили купувачи.
Тъй като междинният българин всеобщо се лишава от непотребни разноски и купува единствено съществени храни, сладкарниците са място, в което постоянно започнаха да продават остарели сладкиши и тестени артикули.
Мнозина се оплакват, че все по-рядко тортите и саралиите са пресни, а от време на време незабавно се усеща, че са на няколко дни. Същото е и с баниците и соленките, изключително там, където се купуват вкусотии най-вече за у дома.
„ Купихме си соленки на грамаж с подправки, които преди бяха доста пресни и вкусни. Оказа се, че са ни пробутали доста остарели, твърди и съвсем мухлясали. Нагли са. ”, гневят се излъгани купувачи. Хората са наясно, че този вид артикули престояват по витрините, само че търговците гледат да ги продадат непременно, вместо да ги изхвърлят.
Същата история се случва и с всевъзможни сладкиши и торти, даже в скъпи сладкарници, където постоянно може да попаднете на не напълно пресни „ вкусотии”.
В хипермаркетите пък деликатно пазарувайте от нарязаните салами, тъй като от време на време стават единствено за боклука. „ Луканки и шунки на витрините от време на време наподобяват извънредно – посивели и даже хванали коричка. Би трябвало да ги махнат и въобще да не ги оферират, а вместо това, не престават да ги оферират на клиентите.”, възмущават се клиентите.
Много недоволни в последно време има и в заведенията междинен клас. Хората се жалват, че им сервират застояла храна, приготвена със остаряла лой. Най-много са недоволствата от пържените картофи, пропити със остаряло олио,както и от панираните пилешки хапки, сиренца и кашкавали.
Явно пестят олиото и по тази причина пробутват на клиентите си вмирисани артикули, това е в действителност отблъскващо, нервират се хората.
Заради следващата подигравка, която търговците си разрешават към клиентите, наложително оглеждайте хубаво стоката, която купувате – без значение дали сте в магазина, кафенето или в ресторанта. Ако храната е некачествена или развалена, безусловно направете претенция и я върнете. Ако пък в рексторанта ви сервират ядене, приготвено в остаряла лой, обяснете на сервитьора, че отказвате консумация и поискайте или порлцията да бъде сменена, или блюдото да не бъде таксувано в сметката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР