„Инерком” все още не работят по възможните сценарии за участие

...
„Инерком” все още не работят по възможните сценарии за участие
Коментари Харесай

„Инерком” все още не работи по сценариите за участие на държавата

„ Инерком” към момента не работят по вероятните сюжети за присъединяване на българската страна в договорката за ЧЕЗ. Това стана ясно от обясненията на ръководителя на борда на шефовете на „ Инерком” Милена Стоева пред публицисти преди конгрес с присъединяване на еврокомисаря по енергетиката Марош Шефчович.

"Топката е в полето на ЧЕЗ и възможното присъединяване на българската страна зависи главно от чешката компания ", сподели Стоева, представена от Би Ти Ви.

Финансовият съветник по договорката Веселин Захариев изясни, че сега се водят договаряния по структурирането на финансирането на покупката. Не разясниха елементи, само че работят по периодите, закрепени по към този момент подписания контракт за продажба.

"Инерком " подаде в сряда заявление в Комисията за защита на конкуренцията за придобиването на активите на ЧЕЗ в България.

Комисия за защита на конкуренцията би трябвало в двумесечен период да реши дали ще позволи договорката, или ще организира спомагателни изследвания.

В сряда стана ясно, че краткотрайна анкетна комисия на Народното събрание ще проверява договорката за ЧЕЗ по предложение на Българска социалистическа партия. В нея ще вземат участие по трима народни представители от всяка парламентарна група, т.е. съставът ù ще е общо 15 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР