Ineos представи първия си електрически автомобил, наречен Fusilier, но не

...
Ineos представи първия си електрически автомобил, наречен Fusilier, но не
Коментари Харесай

Ineos представи електрически всъдеход


Ineos показа първия си електромобил, наименуван Fusilier, само че не се е отказала изцяло от обичайните мотори с вътрешно горене. Новият автомобил с нараснала проходимост, който следва стъпките на моделите Grenadier и Quartermaster, ще предлага опция за потребление на мотор за удължение на пробега, с цел да се обезпечи спомагателна проходимост, когато е належащо.

По-малък по размери спрямо първичния модел на Ineos - Grenadier, Fusilier ще разчита само на електрически мотори за задвижване. Той обаче може да бъде оборудван и с " стилен " бензинов мотор, който да зарежда батериите в обстановки, в които зареждането посредством щепсел е невероятно. Въпреки че тази настройка не е невиждана, тя е потвърдила своята успеваемост, както показва Audi RS Q e-tron, който неотдавна победи в рали Дакар.

Сър Джим Ратклиф, ръководител на Ineos, акцентира смисъла на включването на разнородни технологии за задвижване, с цел да се реализира прогрес в декарбонизацията, като в същото време се отговори на желанията на потребителите. Той посочи основанията за предлагането на различен задвижващ елемент за Fusilier, който доста понижава излъчванията, като в същото време обезпечава задоволителен пробег и благоприятни условия за зареждане с гориво.
 
 Ineos показа електрически всъдеход - 2

Fusilier е построен върху персонализирана платформа, върху която е интегрирана стоманена каросерия с алуминиеви порти. Въпреки че към момента не са разкрити съответни данни за продуктивността, в известието от предишното лято се показва, че електрическата платформа може да обезпечи пробег до 400 км.

Подобно на Grenadier, Fusilier е създаден в съдействие с Magna, основана в Австрия, известна с опита си в региона на високопроходимите коли и виновна за производството на Mercedes G-Klasse. Ineos възнамерява да подложи Fusilier на строги проби, в това число тествания на предизвикателния планински терен Schöckl. След сполучливото осъществяване на тестванията производството ще стартира в завода на Magna в Грац. По-рано производителят на коли разгласи проектите си да пусне на пазара своя електрически офроудър през 2026 година, наблягайки уговорката си за дълготраен триумф в автомобилната промишленост, както акцентира Лин Калдер, основен изпълнителен шеф на Ineos.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР