Индустрията, която се оказа в доста печеливша ситуация по време

...
Индустрията, която се оказа в доста печеливша ситуация по време
Коментари Харесай

Индустрията с рекодни печалби след пандемията, тръгна към спад

Индустрията, която се оказа в много печеливша обстановка по време на взрива на международната търговия след коронавирус, в този момент стартира да се забавя. Корабоплаването внезапно се увеличи, а цените за товари и облагите на превозвачите доближиха рекордни равнища. През октомври 2021 година огромни колоси Walmart и Home Depot даже наемаха свои кораби, с цел да се оправят с натоварването в огромните пристанища и с цел да задоволят скока на търсенето на импорт.

Нещата към този момент наподобяват по-различно

Лидерът в международната търговия- европейската компания Moller-Maersk понижи прогнозата си за световния пазар на контейнери. Според компанията търсенето ще се свие с до 4% тази година. Освен това стесняване може да има и през 2023 година, откакто икономическото закъснение оказва въздействие.

Индустрията, която след пандемията и записа рекордни облаги на фона на спиранията на доставките и дефицита на потенциал за мореплаване, е изправена пред сигнален сигнал, поради спада в търсено.

Глобалното закъснение на стопанската система, както и възходящата инфлация понижиха търсенето на потребителски артикули.
 След взрива в корабопланането, в този момент превозвачи анулират пътувания по най-натоварените направления
След взрива в корабопланането, в този момент превозвачи анулират пътувания по най-натоварените направления

Цените за транстихоокеански транспорт са паднали с към 75% по отношение на равнищата, следени преди година

Най-големият притежател на контейнеровози в света предвижда, че световното търсене на контейнери може да намалее сред 2% и 4% .

" Войната в Украйна, енергийната рецесия в Европа, високата инфлация и задаващата се световна криза носят доста тъмни облаци на хоризонта ", съобщи компанията в доклада си за приходите за третото тримесечие.

" Това повлия на покупателната дарба на потребителите, което от своя страна оказва въздействие върху търсенето на световен превоз и логистика. "

Maersk управлява към една шеста от международната търговия с контейнери. Компанията разяснява, че цените за товари са намалели по-бързо от предстоящото и складовете в Съединени американски щати и Европа се пълнят, наред с намаляващото търсене на потребителски артикули.

Все отново облагите й за третото тримесечие са нарастнали до 9,48 милиарда $, заяви компанията.

" Ясно е, че цените на товарите доближиха своя връх и започнаха да се възстановяват през тримесечието, поради намаляващото търсене и облекчаването на претоварването на веригата за доставки ", съгласно Сорен Ску, основният изпълнителен шеф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР