Индустриален робот в Южна Корея премаза до смърт един от

...
Индустриален робот в Южна Корея премаза до смърт един от
Коментари Харесай

Робот уби служител в завод, помисли го за щайга със зеленчуци

Индустриален робот в Южна Корея премаза до гибел един от чиновниците. Вероятно машината е сбъркала индивида с щайга със зеленчуци.

Инцидентът е станал към 19:45 часа във вторник в център за разпространяване на селскостопански артикули в провинция Кьонсан-Намдо.

Роботът е бил планиран да хваща кутии с чушки и да ги слага върху палети. Около 40-годишният чиновник на компанията проверявал датчиците на робота, когато машината го сграбчила и го изтласкала към поточната линия. Вследствие на това гърдите и лицето на мъжа били премазани.

Пострадалият е откаран в болница, само че е умрял от тежките си пострадвания, оповестява южнокорейската организация „ Йонхап “, базирайки се на полицията.

„ Роботът явно е позволил функционална неточност и е сбъркал жертвата си с една от кутиите с чушки, с които борави “, показват органите на реда. Те са почнали следствие на отговорниците по сигурността в разпределителния център и изследват вероятни пропуски.

Заводът употребявал този робот в процеса от към пет години. Машината била доста потребна при дефицит на работна мощ.

Инциденти с роботи

Това не е първият подобен случай в Южна Корея. През март южнокорейец получи съществени пострадвания, откакто беше заловен в капан от робот в цех за авточасти.

През октомври самостоятелна кола блъсна и продължи да влачи жена, която секунди по-рано беше ударена от водач на автомобил и се оказа на пътя на роботизираното транспортно средство. След случая дамата беше в сериозно положение.

В Германия също има съдбовни произшествия с роботи - човек беше погубен от робот в завода на Volkswagen в Баунатал през юни 2015 година 22-годишният юноша инсталирал робота на линия за произвеждане на електрически мотори, когато машината го сграбчила и го блъснала в железна плоча. Служителят получил тежки травми в региона на гърдите. Той е бил реанимиран, само че по-късно умрял в болница, показва „ Билд “.

При дефицит на личен състав

Извън селскостопанската, индустриалната и транспортната промишлености, центровете за данни търсят роботи, с цел да се оправят с дефицита на личен състав. Миналия месец Microsoft разгласи свободно място за управител на екип за хардуерна автоматизация, който да следи. Oracle също тества роботизирани системи.

Междувременно на срещата на OCP Global Summit през октомври Meta и Jtec демонстрираха роботизирана сървърна количка, способна да носи цели стелажи за центрове за данни с тегло 1500 кг. Системата обаче към момента чака окончателните проби за сигурност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР