Индонезийски самолет беше временно приземен, след като пътниците се оплакаха

...
Индонезийски самолет беше временно приземен, след като пътниците се оплакаха
Коментари Харесай

Приземиха самолет заради непоносима смрад в него

Индонезийски аероплан беше краткотрайно партерен, откакто пасажерите се оплакаха от непоносима воня на борда. Самолетът - изпълнявал полет на Sriwijaya Air - трябвало да транспорти, с изключение на хората, два тона от най-смрадливия плод на света - дуриан, от провинция Бенгкулу до столицата Джакарта, написа Би Би Си.

Плодът по този начин и не достигнал крайната дестинация, тъй като пасажерите категорично настояли да бъде свален от борда. Миризмата била толкоз нетърпима, че някои от тях стигнали до разпра с противящия им се екипаж. 

Но нямало по какъв начин - протестът довел до приземяването и разтоварването на миризливия плод. Самолетът изхвърчал час по-късно.

Въпреки насилственото кацане, от самолетната компания упорстват, че са в цялостното си право да транспортират плода.

" Не е нелегално да транспортираме дуриан по време на полет, стига той да е опакован вярно, в сходство с разпоредбите за полетите. Много самолетни компании вършат това ", гласи отбраната на експерта по връзки на самолетната компания Ретри Мая, представен от Джакарта пост.

Самият плод е деликатес в огромна част от Азия, само че мненията за него са от едната до другата прекаленост на страстите - или го обичаш, или го мразиш мощно. Поради миризмата му, той е отхвърлян от заведенията за хранене, хотелите, обществения превоз и самолетите в избрани страни.

„ Още с влизането си в самолета усетих миризмата на плода. Оплаках се на стюардесата, само че тя ми сподели просто да попълня формуляр за недоволства “, споделя в своя фейсбук профил един от пасажерите - Амир Зидан.

Екипажът се е опитвал да го убеди, че миризмата ще " изчезне ", щом самолетът се вдигне във въздуха. Тези думи по този начин и не помогнали, тъй като всички пасажери са поискали да слязат, а някои от тях даже влезнали в конфликт с членове на екипажа.

„ Ще създадем промени в пакетирането на товарите, с цел да не предизвикваме повече дискомфорт на пасажерите “, увери шефът на летището в Бенгкулу Аниес Вардана, който удостовери, че на борда на самолета имало към 2 тона дуран.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР