Индийските военноморски сили (ВМС)обявиха, че следятотвлечения в Арабско море български

...
Индийските военноморски сили (ВМС)обявиха, че следятотвлечения в Арабско море български
Коментари Харесай

Индийските военноморски сили следят отвлечения български кораб „Руен“

Индийските военноморски сили (ВМС) оповестиха, че наблюдават отвлечения в Арабско море български товарен транспортен съд " Руен " , който плава под малтийски байрак, съобщи Асошиейтед прес.
Агенцията отбелязва, че към този момент не е доказано кои са похитителите, само че се счита, че те са сомалийски пирати, съобщи Нова телевизия.

В известието на индийските Военноморски сили се споделя, че те са се отзовали на сигнал за злополучие, подаден от кораба " Руен ". В резултат те са изпратили собствен военен транспортен съд, участващ в антипиратски патрули, и аероплан, с цел да открият местонахождението на отвлечения кораб и да му оказват помощ. Индийският боен аероплан е прелетял над кораба " Руен " през вчерашния ден рано сутринта и от този момент непрестанно следи неговия курс.
Според индийските Военноморски сили отвлеченият български кораб се е насочил към крайбрежията на Сомалия . Те допълниха, че военният им транспортен съд, който е бил ситуиран в Аденския залив за осъществяване на патрули за защита против пиратство, е забелязал българския кораб тази заран.

" Руен ", който е благосъстоятелност на " Параходство Български морски флот " (БМФ), се е намирал край водите на йеменския остров Сокотра, когато в четвъртък е бил взет на абордаж, както оповестиха частната разследваща компания " Амбри " (Ambey) и Британската организация за комерсиално корабоплаване (UKMTO). Българските управляващи обявиха, че екипажът на кораба се състои от жители на Ангола, България и Мианма.

" Направено е нужното, с цел да бъде предадена информацията на всички сътрудници и институции, които ще разчитаме да окажат подпомагане ", сподели през вчерашния ден пред кореспонденти външният министър Мария Габриел .

Засега никой не е поел отговорност за нападението. Подозренията обаче незабавно паднаха върху сомалийските пирати, отбелязва Асошиейтед прес. През последните години интензивността им понижа, само че нарастват опасенията, че тя може да се възобнови още веднъж предвид на политическата неустановеност в Сомалия и хаоса в района, за който способстват и нападенията на йеменските шиитски бунтовници хуси против кораби.

Вчера UKMTO издаде предизвестие към морските превозвачи и заяви, че съгласно сътрудника по сигурността на " Руен " " екипажът към този момент няма надзор над плавателния съд ". Европейската задача за битка с пиратството в района разгласи, чеиспанската фрегата " Виктория " е отплавала, с цел да пресрещне " плавателния съд, за който се твърди, че е похитен от пирати ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР