Индийски пилоти на Су-30МКИ проследили полети на китайски изтребители пето

...
Индийски пилоти на Су-30МКИ проследили полети на китайски изтребители пето
Коментари Харесай

Радар на индийски Су-30 засякъл китайски невидими изтребители

Индийски водачи на Су-30МКИ наблюдавали полети на китайски изтребители пето потомство Chehgdu J-20 над Тибет, съобщили от щаба на Военновъздушни сили на Индия, представени от международни авиационни издания.

През януари 2018 година разположените в авиобази в гранични региони китайски самолети упражнявали над планински региони, в това число боеве с изтребители J-10 и J-11 (на базата на Су-27). Индийски водачи на съветски самолети Су-30МКИ наблюдавали маневрите на невидимите самолети от своето въздушно пространство.

Новите китайски самолети не са чак толкоз невидими. За тяхното разкриване не са нужни някакви специфични технологии, декларирал командващият на индийските Военновъздушни сили Аруп Шах. Според индийските военачалници, една от задачите на китайската авиация в граничните региони е да изследва системата на индийската Противовъздушна отбрана и да потърси направления за прикрито навлизане в противоречиви територии.

Chehgdu J-20 е китайски изтребител с искания за пето потомство, основан с потребление на технологии за дребна забележимост. Много механически решение детайлно повтарят американските изтребители F-22 и F-35. Изтребителят е признат на въоръжение през 2017 година, от него са издигнати 9 прототипа и 2 предсерийни екземпляра.

Су-30МКИ (модифициран, корабен, Индия) е основана особено за Индия версия на съветския тежък изтребител Су-30. Самолетът е екипиран с мотори с отклоняван вектор на тягата и радар Н011 „ Барс " с фазирана антенна решетка. Индия разполага с 240 самолета от този вид.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР