Индия започна да ваксинира днес срещу ковид здравните си работници,

...
Индия започна да ваксинира днес срещу ковид здравните си работници,
Коментари Харесай

Индия започна най-масовата в света кампания по ваксинация

Индия стартира да имунизира през днешния ден против коронавирус здравните си служащи, поставяйки началото на имунизационна акция, оповестена като най-голямата в света, оповестяват интернационалните информационни организации. Индия е един от най-големите в света производители на ваксини и има едни от най-мащабните имунизационни стратегии, само че провокациите пред актуалната акция са извънредно огромни, отбелязва АП.
Властите се надяват до юли да слагат ваксини на 300 милиони души, колкото е почти популацията на Съединени американски щати. Предстои първо да бъдат ваксинирани 30 милиона лекари, медицински сестри и други чиновници от първа линия на битката със болестта, а по-късно още 270 милиона души на възраст над 50 години, както и със съпътстващи болести, които ги вършат изключително уязвими за ковид. За тази категория няма възрастови ограничавания.
Стартът на акцията беше даден в директен ефирен ефир от премиерът Нарендра Моди, написа Българска телеграфна агенция. А на страницата си във Facebook той написа, че с имунизацията Индия навлиза в решаващата фаза на битката си с пандемията, провокирана от коронавирусната зараза. Ваксинационната акция, оповестена от управляващите като " най-масовата в света ", стартира през днешния ден в 3006 пункта във всичките 28 щата и територии на Индия. В първия ден във всеки пункт ваксина ще бъде сложена на към 100 души.
В първия стадий ще се употребяват два препарата - " Ковишилд ", създаден от британско-шведската компания " АстраЗенека " и Оксфордския институт, и " Коваксин " на индийската компания Бхарат Байотек (Bharat Biotech). И двата се създават в Индия. Преди да стартира всеобщата имунизация, на 2 и 8 януари в Индия бяха извършени национални учения по имунизиране, при което бе тествано по какъв начин работи онлайн платформата Co-WIN, както и основаната т.нар студена верига за превозване и запазване на имунизациите, които имат потребност от избран температурен режим.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР