Индия вече изстреля ракетата си пред очите на хиляди хора,

...
Индия вече изстреля ракетата си пред очите на хиляди хора,
Коментари Харесай

След Луната Индия се цели в Слънцето frognews.bg

Индия към този момент изстреля ракетата си пред очите на хиляди хора, които се бяха събрали в зрителна зала или наблюдаваха началото на задачата онлайн. Целта на сондата е да изследва слънчевите ветрове, които могат да причинят разстройства на Земята, несъмнено обсъждани като полярни сияния. 

Космическият транспортен съд Aditya-L1 (в превод от хинди това значи " слънце " ) излетя единствено седмица откакто Индия изпревари Русия при кацането на Луната. Москва разполагаше с по-мощна ракета - Луна - 25, само че тя се разруши преди да доближи задачата си. Така " Чандраян -3 " - индийският уред, се добра до южния лунен полюс. 

Aditya-L1 е планиран да измине 1,5 милиона километра за четири месеца, надалеч от слънцето, което е на 150 милиона километра от Земята. Той е предопределен да спре пътуването си в един тип паркинг в космоса, наименуван Lagrange Point, където обектите са склонни да останат на място заради балансиране на гравитационните сили, намалявайки потреблението на гориво за галактическия транспортен съд.

" Уверихме се, че ще имаме неповторим набор от данни, който сега не е наличен от никоя друга задача. Това ще ни разреши да разберем слънцето, неговата динамичност, както и вътрешната хелиосфера, която е значим детайл за актуалните технологии, както и аспектите на галактическото време “, сподели Санкар Субраманиан, основен академик на задачата.

Мисията може да направи огромен теоретичен пробив. 

Учените се надяват да научат повече за резултата на слънчевата радиация върху хилядите спътници в орбита. В по-дългосрочен проект данните от задачата биха могли да оказват помощ за по-доброто схващане на въздействието на слънцето върху климатичните модели на Земята и произхода на слънчевия вятър, потокът от частици, които текат от слънцето през слънчевата система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР