Индия привлича не само производителите на електроника като страна, на

...
Индия привлича не само производителите на електроника като страна, на
Коментари Харесай

BYD подаде заявка за изграждане на завод за електромобили в Индия

Индия притегля освен производителите на електроника като страна, на територията на която да се построяват нови предприятия, само че и снабдители на електрически автомобили. Според Reuters китайският авто колос BYD е подал молба за създаване на локално дружество за произвеждане на електрически транспортни средства и тягови батерии, което ще коства общо $1 милиарда Партньор на BYD би трябвало да стане локална компания.

Очевидно индийските управляващи се пробват да следват пътя на прилежащ Китай, който при локализация на производството на коли от задграничните компании преди този момент постоянно изискваше основаването на взаимно дружество с един от локалните играчи. Същевременно, Tesla съумя да провежда производството на електрически автомобили под собствен надзор в Шанхай, заобикаляйки това предписание. В случая с индийския план на BYD, в качеството на сътрудник в взаимното дружество би трябвало да бъде Megha Engineering and Infrastructures от Хайдерабад.

Според източника, дълготрайният проект за развиване на индийското дружество на BYD включва стартирането на цялостна гама от модели на тази марка, вариращи от налични електрически автомобили до първокласни коли. BYD към този момент е най-големият производител на хибриди и електрически транспортни средства освен в Китай, само че и в света, и тази година компанията се стреми да настигне Tesla в сегмента на електрическите автомобили. Индийският авто пазар към този момент е четвъртият по величина в света, тъй че желанието на производителите на коли да се закрепят на него е разбираемо.

BYD към този момент участва на индийския пазар, като предлага два модела електрически автомобили на корпоративните клиенти и има намерение да пусне седана Seal на локалния пазар преди края на годината. Какви резултати ще има индийското дружество на BYD на първия стадий не е конкретизирано, само че с течение на времето индустриалните размери би трябвало да бъдат увеличени до 100 000 електрическия автомобил годишно. Инвестиционният план включва построяването на зарядни станции по пътищата на Индия и основаването на локален проучвателен център, както и центрове за образование на личен състав.

На фона на влошените връзки сред Китай и Индия, някои китайски автомобилни производители бяха принудени да преразгледат проектите си за развиване на бизнеса в последната страна. Great Wall Motor Corporation се отхвърли от проектите си да построи цех за 1 милиард $, а SAIC беше принудена да потърси локален сътрудник, който да продължи активността си в Индия. Формално BYD има история на нейното наличие на индийския пазар от 2007 година, когато компанията стартира да доставя акумулатори за мобилни телефони от намиращи се тук предприятия.

От 2013 година, в съдействие със същата Megha Engineering, BYD в Индия започва производството на електрически рейсове. За цялата предходна година в страната са продадени 3,8 милиона автомобила, само че единствено малко повече от 1% от този брой са електрически автомобили. Целта в страната е този индикатор да се усили до 30% до края на десетилетието. На локалния пазар на електрическите автомобили, BYD ще би трябвало да се конкурира с продуктите на Tata Motors и китайската марка MG Motor.

Индийските медии оповестиха, че Tesla също води договаряния за създаване на цех за сглобяване на електрически автомобили в Индия. Местното дружество с потенциал до 500 000 автомобила годишно се чака да пусне нов модел Tesla, който ще се предлага на индийския пазар на цена от $24 000 и ще се изнася в околните страни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР