Вече свикнахме с това Huawei да предлага интересни и премииум

...
Вече свикнахме с това Huawei да предлага интересни и премииум
Коментари Харесай

Излитаме в космоса с новия HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition

Вече свикнахме с това Huawei да предлага забавни и премииум носими технологии, наред със своите смарт телефони, от дълго време признати добре от публиката у нас. Умните часовници на марката от доста време приковават вниманието и в този момент пристигна време за идната порция. В началото на май на особено събитие в Дубай Huawei разгласи пазарната премиера на редица модели, а първият от тях, който взехме за тест и за който желаеме да споделим усещанията си е HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition.

Моделът, който има за цел да продължи, само че и да развие качествата на към този момент показания часовник от WATCH 4 серията в този момент идва в специфична версия с футуристична галактическа хармония, като интегрира исполин от аерокосмическо качество, сферично сапфирено стъкло и извънредни циферблати, които ще ви изпратят до Марс. Оказва се обаче, че смяната надалеч не е единствено образна и като водач в този сегмент на смартчасовниците, Huawei ни носи доста усъвършенствания при следенето на здравните аспекти, спортните достижения и се грижи още по-добре за подобряването на качеството ни на живот.

Външен тип

Още при оповестяването на часовника за китайския пазар научихме, че дизайна му е въодушевен от дюзата на де Лавал. Въпреки че едва ли ще е известна на всички тя на процедура е в основата на галактическите проучвания.

Дюзата на де Лавал е инженерно решение, създадено от Густав де Лавал през 1888 година, което преобразува топлинната сила на газов поток в кинетична сила с висока скорост. Състои се от конвергентна част, стеснен отвор (гърло), където скоростта на газовете доближава звуковата преграда, и дивергентна част, която форсира газовете до надзвукова скорост. Използва се необятно в ракетни мотори, парни турбини и реактивни мотори поради високата си успеваемост в генерирането на двигателна сила и преобразуването на сила. Формата й е въодушевила дизайна на часовника, символизирайки прецизността и силата на технологията.

Дизайнът, въодушевен от Космоса, също по този начин символизира стремежите и достиженията на човечеството; където сме напреднали от гледане към звездите до стъпване в необятния космос. Но с изключение на галактическите форми, доста внимание е отделено и в смяната на материалите, които се употребяват тук. На малко казано – на досег всичко се усеща доста премиум, само че зад това стои изпозлването на специфичен исполин DLC Aerospace-Grade – първокачествен материал, който излъчва чудатост от висок клас. Часовникът възприема емблематичния червено-черен безел от нанокристална керамика, смесен с извънредния циферблат и обичаната ни коронка, с която се ръководи менюто.  Чрез процеса на калциниране „ зашеметяващото алено “ и „ мистериозното черно “ се сблъскват, като се реализира дълбока, смислена и многопластова текстура на безела, която е изтънчено обрисувана с извънредния циферблат.

Нещата обаче са още по-сложни. Както можете да видите и от фотосите, часовникът има и една специфична и набиваща се на очи алена част – направена от порцелан, която е напряко форма на керамичното изкуство. Huawei споделя, че с помощта на богатия си опит в производството на керамични материали прибавя редкоземния детайл церий по време на процеса на синтероване на алената нанокристална керамика и го комбинира с неповторим развой на създаване на цвета, с цел да получи съответен колорит на аленото при идеални и характерни параметри.

Резултатът е напълно ослепителен червен цвят, който е пореден както от вътрешната страна, по този начин и извън, като подсигурява, че красивият червен цвят не остава на повърхността, а навлиза надълбоко в текстурата.

Материалът от нанокристална керамика, употребен в безела Space Edition на HUAWEI WATCH 4 Pro, е направен с досетливост посредством развой от 24 разнообразни стъпки, включващ 7-дневен развой на деблокиране и синтероване, точно CNC инженерство, изрязване на вътрешната конструкция. и гланциране и шлифоване. Освен това той е направен от резистентен на надраскване и разяждане материал.

За да добави корпуса от исполин DLC Aerospace-Grade, дисплеят на часовника е направен от трайно, износоустойчиво сферично сапфирено стъкло – добавяйки цялостна устойчивост на устройството. Освен това водоустойчивостта му дава отговор на сертифицирания стандарт EN13319 за водолазни аксесоари и поддържа 30-метрово гмуркане, осигурявайки извънредно надеждно преживяване.

А другояче часовникът е много солиден и стои чудесно на мъжка китка. Размерите му са 49.1 mm × 49.1 mm × 12.9 mm, запазвайки рационалното тегло от 65 грама.

Екран

Екранът тук още веднъж е с размер от 1,5 инча и е от вида LTPO AMOLED. Той работи в резолюция 466 на 466 пиксела с компактност от 310 ppi. Това на процедура значи, че дисплеят наподобява отлично. Той е задоволително ослепителен, с цел да го гледате умерено на слънце, а вечер елементарно се саморегулира, с цел да не свети прекалено много. Впечатление ми направи, че Huawei са оптимизирали нещата по този начин, че той доста бързо да се гази – явно, с цел да не черпи ненужно от батерията, само че пък това елементарно се контролира, а и имате лесна опция да го оставите деен за по-дълго време – буклвано с едно плъзване и допиране на съответната иконка.

Като цяло екранът е доста подробен и задоволително огромен, даже да пишете на дребната клавиатура, която се появява на него. Навигацията посредством допиране, даже и да не употребявате доста въртящата се коронка, е задоволително комфортна, само че тя  в допълнение улеснява нещата.

Софтуер

HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition е съчетаем със смарт телефони с Android или iOS операционна система. При софтуерна  на модела също има съществени промени.  Той към този момент работи с най-новата операционна система  на Huawei HarmonyOS 4.2, която предлага бърз и равномерен интерфейс за елементарен достъп до всички функционалности на устройството. Приложенията и функционалностите са подредени в грид конструкция.

Иначе множеството неща са познати – при плъзгане наляво или надясно от главния екран, се демонстрират разнообразни екрани с информация, в това число данни от датчиците за пулс, О2 в кръвта, температура и други. Можете също по този начин да видите прогнозата за времето. Новият интерфейс дава по-ясно означение за кръговете на поставените цели и тяхното осъществяване.

Тук към този момент имаме 2.0 версия на Health Overview, включващ усъвършенстван отчет за разбор на здравните трендове, който към този момент обгръща и информираността за дишането по време на сън – за изцяло схващане на здравословното положение на потребителя.

В допълнение към поддръжката на откриването на многоточкови знаци за здравни данни за 60 секунди, Health Overview 2.0 е в положение по-интелигентно да проучва и съпоставя данните с предходни отчети, с цел да разбере трендовете в здравето. Health Overview 2.0 също по този начин е по-свързан от всеки път, като поддържа събирането на тестови данни, предоставени от свързани с екосистемата устройства, като да вземем за пример Huawei Body Fat Scale.

Една от измененията в часовника е и най-новата версрия  на личната технология на Huawei за мониторинг на здравни данни TruSeen™ 5.5+. Благодарение на високопрецизната технология за мониторинг на физическите признаци, цялата серия HUAWEI WATCH 4 и проучването на пространството могат да дават на потребителите по-точни функционалности за мониторинг на здравето. Степента на акуратност на цената на кислорода в кръвта към този момент е увеличена с 15% и поддържа непрекъснато следене. Новото оформление на картата с О2 в кръвта е по-ясно – тя освен демонстрира % на засищане с О2 в кръвта, само че и ви разрешава да преглеждате историческите данни за кислорода в кръвта когато и да е, като се грижи за здравето на кръвта ви непрекъснато. Освен това главната технология TruSeen™ 5.5+ в допълнение усъвършенства точността на разкриване на мониторинга на сърдечния темп, откриването на температурата на кожата, разбора на ЕКГ, откриването на риска от аритмия, откриването на риска от сънна апнея и други резултати, като изцяло пази здравето на потребителя.

Освен множеството благоприятни условия за премерване на противоречивите достижения, часовникът се грижи за здравето и посредством опция за от време на време стартиране на ЕКГ. Електрокардиограмата е един от най-често употребяваните способи за клинично проучване. Тя съставлява графичен запис на сърдечната електрофизиологична интензивност, който съдържа сведения за фини промени в сърцето, както и следи от признаци. С допиране на часовника и 30-секундно отчитане на ЕКГ сигнала и изпозвайки разбора на Huawei, можете да генерирате ЕКГ отчет, който подсказва за предсърдно мъждене, което става все по-голям проблем, даже при по-младите хора.

Следенето на здравето и съня е на доста водещо място, само че спортът е наедно с него. Часовникът още веднъж следи и разпознава голям брой типове разнообразни спортове, тренировки навън и закрито и с висока точност мери всички придвижвания и достижения. Повече от 100 режима на подготовка чакат спортистите, в това число режим на свободно гмуркане до 30 метра – при потапяне на помощ идва функционалността за следене на температурата на водата.

Батерия и зареждане

HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition идва с подобрения  и  това отношение. Часовникът разполага със специфична архитектура на процесора, която възнамерява оптималното му потребление. Часовникът самичък се приспособява към живота на индивида, който го употребява, давайки опция за по-дълъг живот на батерията, без да хаби непотребни запаси когато не се употребява. Информацията от Huawei, че смарт часовникът може да издържи в границите на 3 до 4,5 дни при потребление на общоприет режим и 14 до 21 дни с режима на свръхдълъг живот на батерията, изцяло дават отговор на истината и същото демонстрираха и моите наблюдения.

Не можах да изчерпя батерията за под три денонощия даже и при най-големите натоварвания и потребление на функционалностите на модела, който беше вързан и с моя Huawei P60 Pro.

В последна сметка

HUAWEI Watch 4 Pro Space Edition се оказа следващата чудесна приятна изненада от Huawei. От компанията са развили своя към този момент сполучлив модел и са го надградили до степен, в която доста ловко съчетава изтънчен дизайн, премиум материали с доста функционалности и благоприятни условия.  Задвижван от HarmonyOS 4.2, той предлага бърз и подсъзнателен интерфейс, както и многообразие от здравни и фитнес приложения. Часовникът явно е основан за консуматори, които търсят жанр и функционалност в едно устройство. Този модел е съвършен за всеки, който води деен и съвременен метод на живот и желае да има на китката си правилен асистент и хубав аксесоар, който да акцентира стила му.

Цена и специфична оферта  до 4 юни

Huawei Watch 4 Pro Space Edition се предлага в комплект с Huawei FreeBuds 5i на целесъобразна цена от 1299 лева, или със съответните абонаментни проекти на мобилните оператори, а дамският Watch GT 4 Green Edition се предлага дружно с Huawei FreeBuds SE 2 на целесъобразна цена от 499 лева, или също със съответните проекти и на погашение от мобилните оператори. Офертата е годна от 8 май до 4 юни 2024 година в това число.

Основни характерности:
Дисплей: LTPO AMOLED 1.5 ”, 466 x 466 пиксела, 310ppi, сферично стъкло о сапфир Материал: DLC Титан от аерокосмически клас, керамични безел и долна част 5 ATM водоустойчив Свързаност: Wi-Fi, GPS, NFC, eSIM, Bluetooth 5.2 Безжично зареждане Микрофон и говорител Размери: 49.1 x 49.1 x 12.9 мм, 65 гр. (без верижката)
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР