Индия потвърди първия си смъртен случай от маймунска едра шарка,

...
Индия потвърди първия си смъртен случай от маймунска едра шарка,
Коментари Харесай

Индия потвърди първия си смъртен случай от маймунска едра шарка

Индия удостовери първия си смъртен случай от маймунска едра шарка, ден откакто се появиха известия за гибелта на млад мъж със признаци на заболяването в югозападния щат Керала. Според уеб страницата на вестник " Минт ", който се базира на локалните управляващи, през днешния ден 20 души, които са били в контакт с умрелия, са били сложени под карантина.

" Ситуацията е под надзор, сега няма суматоха. Това лице е имало директен контакт с 10 души, в това число членове на фамилията и няколко други другари. 20 души към момента са под карантина ", цитира вестникът представител на локалната власт. Здравните служащи също са сложени под карантина.

Мъжът неотдавна се е върнал от ОАЕ. Става ясно, че преди към 10 дни в ОАЕ той е дал позитивен резултат за маймунска едра шарка, само че не е уведомил лекарите, които са го лекували в Керала, оповестяват негови родственици.

Досега в Индия са регистрирани пет случая на маймунска едра шарка, от които три са в Керала, един в Ню Делхи и още един в Андра Прадеш.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР