Индия попречи на самолет на японските сили за самоотбрана да

...
Индия попречи на самолет на японските сили за самоотбрана да
Коментари Харесай

Обвиниха Индия, че е блокирала военен самолет, превозващ помощ за украинците

Индия попречи на аероплан на японските сили за самозащита да кацне на нейна територия в четвъртък, съобщи в четвъртък пред локални медии Санае Такаичи, началник на политическата група на ръководещата японска Либерално-демократическа партия (ЛДП).

 

 Самолетът е трябвало да събере доставки от Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците в Мумбай и да ги достави в Европа.

" Приемането на самолетите на SDF беше отхвърлено от Индия, точката на натоварване ", съобщи Такаичи на среща на Съвета за политически проучвания на партията. Японските медии оповестяват, че този ход е резултат от липса на съгласуваност, като се базират на държавни източници. Такаичи също по този начин подлага на критика Токио, заявявайки, че " държавното управление не е направило задоволително подготовка ".

 

Преди това Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците е поискала да транспортира филантропичните доставки, които са складирани в Индия и Обединените арабски емирства. Те са били предопределени за Полша и Румъния, които са приели украински бежанци, бягащи от спора сред Москва и Киев.

ЛДП разгласи, че ще спомага за доставките във вторник. Очакваше се транспортните самолети C2 на японските сили за самозащита да бъдат изпращани един път седмично от края на април, с цел да транспортират доставките. Планирани са общо 10 полета.

Очакваше се японското държавно управление да извърши първия полет през уикенда. Този ход трябваше да бъде утвърден от управителния съвет на ЛДП и от кабинета в четвъртък и петък. Сега интервенцията явно ще бъде отсрочена, защото Токио би трябвало да " преразгледа " проектите си, оповестяват японските медии.

 

 По данни на Организация на обединените нации над пет милиона души са напуснали Украйна от началото на съветската военна интервенция на нейна територия в края на февруари. По-голямата част от тях - над 2,8 милиона - са се преместили в Полша, а към 700 000 са отпътували за Румъния. По данни на Организация на обединените нации над половин милион украинци също са се преместили в Русия след началото на спора.

На фотографията: Транспортен аероплан Kawasaki C-2 на японските сили за самозащита

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР