Индия наложи комендантски час в столицата и някои райони на

...
Индия наложи комендантски час в столицата и някои райони на
Коментари Харесай

Индия налага комендантски час в няколко района, засегнати от етнически конфликти

Индия наложи комендантски час в столицата и някои региони на щата Манипур през днешния ден , оповестява " Ройтерс ". Това стана откакто десетки студенти бяха ранени при безредици след митинги против хипотетичното похищение и ликвидиране на двама студенти.

Според анализатори етническото принуждение в североизточния щат, граничещ с Мианмар, може да прерастне в " революция ", водена за земя, работни места и политическо въздействие сред двете най-големи локални групи.

" В град Имфал и в някои други области трябваше да бъде въведен полицейски час за неопределен срок ", сподели пред " Ройтерс " Л. Кайлун, почитан полицейски чиновник в столицата на щата. Друг чиновник на полицията, поискал анонимност твърди, че повече от 80 студенти бяха ранени при конфликтите в сряда . Той добави, че обстановката е " извънредно напрегната ", откакто в ъоръжени тълпи вандализираха офис на ръководещата политическа партия и хвърлиха бензинови бомби по два полицейски обекта .
 Канадски сикхи провеждат митинги против индийското държавно управление
Канадски сикхи провеждат митинги против индийското държавно управление

Заради убийството на сикхският сепаратист Хардип Сингх Ниджар

Услугите за мобилен интернет са спрени в щата за пет дни, оповестиха високопоставени чиновници.

Повече от 180 души са били убити, а над 50 000 са напуснали домовете си в Манипур от началото на етническият спор на 3 май.

Над половината от популацията на щата от 3,2 милиона принадлежи към общността мейтей, до момента в който общността куки, която съставлява към 43%, живее най-вече по хълмовете.

Протестите се възобновиха откакто телата на двама студенти от общността мейтей, които бяха изчезнали през юли, бяха открити тази седмица. Новината се популяризира и съживи етническото напрежение.

Главният министър на щата Н. Бирен Сингх, който е водач на партията на премиера Нарендра Моди, осъди хипотетичното ликвидиране и даде обещание оптимално наказване за виновниците.
 Индия сменя името си на специфична парламентарна сесия?
Индия сменя името си на специфична парламентарна сесия?

Индийските депутати се сбогуваха със постройката на Народното събрание от английската ера

Членове на фамилиите на студентите и водачите на общността мейтей упрекнаха бойците от общността куки за последното ликвидиране и подлагаха на критика управляващите, че не са съумели да сложат завършек на насилието.

Говорител на група на гражданското общество куки сподели, че няма неотложен коментар по отношение на последните убийства.

Лидерите на опозиционната Конгресна партия упрекнаха държавното управление на Моди, че не съумява да управлява насилието в щат, ръководен от неговата партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР