Индия е страна, която крие много тайни. Нейните огромни размери,

...
Индия е страна, която крие много тайни. Нейните огромни размери,
Коментари Харесай

Загадки, феномени и конспирации – непознатото лице на Индия

Индия е страна, която крие доста секрети. Нейните големи размери, богата история и разнородни културни обичаи стоят в основата на редица тайни теории и известни митове. Някои от тях са откровени измислици, а огромен брой привидно необясними мистерии в действителност съставляват естествени феномени, в които няма нищо свръхестествено. В същото време, обаче, има и същински загадки, които не стопират да озадачават учените.

Kodinhi, Kerala is known as ‘Village of Twins’, as you enter in the village, you’ll start seeing doubles of almost everyone. It has currently about 200 pair of twins and 2 sets of triplets. Women who are married outside the village also end up having twins or triplets.
— Hathyogi (@hathyogi31)
Мистерията на близнаците

Кодинхи е малко село в щата Керала. То крие една мистерия, която учените към момента не могат да разгадаят. Става въпрос за необяснимия факт, че там живеят близо 500 близнаци. Още по-странното е, че техният брой не понижава, а продължава да пораства. Това е извънредно извънредно за Индия, където близнаците са необичайност. Статистиката е повече от красноречива – до момента в който в цялата страна на всеки 1000 раждания се падат по 4 близнаци, в Кодинхи въпросното число е 45. Лекарите нямат никаква визия на какво се дължи този феномен. Някои допускат, че става въпрос за генетична особеност, до момента в който съгласно други повода се крие в храната, която употребяват локалните поданици. Категорични доказателства в поддръжка на тези теории, обаче, няма.

Деветимата непознати мъже

Една от най-популярните тайни теории, за която евентуално всеки е чувал най-малко един път, е тази за илюминатите – загадка организация, която има неограничена власт и управлява всичко, което се случва по света. Подобна легенда съществува и в Индия, като съществени настоящи лица в нея са така наречен Деветима непознати мъже. Тя гласи, че въпросната организация е основана преди повече от 2000 години от император Ашока след кървава борба, в която починали повече от 100 000 души. Въпросните деветима мъже били натоварени със задачата да съхраняват познания, които биха били прекомерно рискови, в случай че попаднат в неправилни ръце. Те също по този начин получили книги, които трябвало да обновяват и дописват непрестанно. Мистериозните томове били отдадени на разнообразни тематики – като агитация, социология и микробиология. Когато някой от Деветимата починел, неговото място било заемано от деликатно селекциониран правоприемник. Според преданията, те имат свръхестествени качества и даже могат да пътуват във времето. Любопитна детайлност е, че измежду хипотетичните членове на тайната организация е живелият през Х в. папа Силвестър II.



Магнитният рид

В региона на Ладак, покрай Хималаите, има тайнствен рид, за който се твърди, че е в центъра на магнитно поле, предизвикващо гравитационна особеност. Ако спрете своя автомобил на пътя, водещ към върха на въпросния рид и го изключите от скорост, той ще стартира да се движи нагоре със скорост, достигаща цели 20 км/ч. Въпросното „ хималайско знамение “ е феномен, трансформирал се в известна туристическа атракция. Истината е, че за него има научно пояснение, което няма нищо общо с намесата на необясними сили или свръхестествени създания. Експертите изясняват, че става въпрос за оптична заблуда. Околните възвишения, пътят и самият рид са подредени по характерен метод, който основава усещането за издигащ се нагоре терен. Това, обаче, не е по този начин и пътят в действителност се спуска надолу, което изяснява за какво колите се движат сами.

Призрачни светлини

Блатистите региони на индийския щат Западна Бенгалия крият доста рискове. Местните поданици имат вяра, че една от тях съставлява събитие, провокирано от свръхестествени сили. Става въпрос за мистериозни светлини, които от време на време се носят над блатата. Преданията гласят, че това са душите на починали риболовци. Всеки, който прояви неблагоразумието да се приближи до тях, или намира своята крах, или губи окончателно разсъдъка си. Учените, обаче, имат надалеч по-рационално пояснение. Според тях, загадъчните светлини в действителност са газове, които се отделят при разлагането на органична материя. След като влязат в контакт с кислорода, те образуват зарево, което елементарно може да бъде сметнато за някакъв паранормален феномен. Самите светлини са с разнообразни цветове, защото упоменатите газове реагират по друг метод след контакта си с кислорода.

Aleya Ghost lights.
This legend comes from Bengal.If you happen to roam in the swamps of Bengal,you might come across a display of colourful lights at a distance.TheSunderbans is said to the place where the Aleya GhostLights live and prey upon those who dare to venture out..
— MineshSinh (@mineshdt)
Извънземна база

Проходът Конгка Ла е ситуиран в един от най-труднодостъпните региони в света, който се намира на границата сред Индия и Китай. В предишното, въпросната територия е станала мотив за експлоадирането на въоръжен спор сред двете страни. На процедура, през днешния ден тя е ничия земя. Индийските и китайските управляващи наблюдават деликатно какво се случва там, само че без да вършат опити да окупират противоречивата зона. Някои хора считат, че всичко това не е инцидентно, защото извънземна цивилизация е избрала региона за своя секретна база. Предполага се, че тя е скрита подземен и се състои от дълги тунели и големи структури. Местни поданици, както и пътешественици, настояват, че прелитанията на НЛО над Конгка Ла са нормална панорама. Някои от тях даже съумели да създадат фотоси, на които се виждат загадъчни летящи обекти (не е изключително изненадващо, че достоверността на тези фотографии не може да бъде потвърдена). Освен това, съществуват тайни теории, съгласно които управляващите в Китай и Индия освен знаят за съществуването въз основата, само че даже си сътрудничат с извънземните. Истината е, че в региона има няколко военни уреди, които най-вероятно стоят в основата на изказванията за наличието на гости от друга планета.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР