Индивидуалните награди от турнира за Купата на конфедерациите отидоха във

...
Индивидуалните награди от турнира за Купата на конфедерациите отидоха във
Коментари Харесай

Финалистите прибраха индивидуалните награди от Купата на конфедерациите

Индивидуалните награди от шампионата за Купата на конфедерациите отидоха във витрините на участници във финала на шампионата.

Капитанът на първенците от Германия, които победиха Чили с 1:0 във решителната среща в Санкт Петербург - Юлиан Дракслер, получи " Златната топка " за най-хубав футболист на шампионата. Играчът на " Пари Сен Жермен " беше награден персонално от легендата Диего Марадона, които изгледа финала в компанията на президентът на ФИФА Джани Инфантино. Дракслер игра във всичките мачове на Германия и означи 1 гол.

Голмайстор на Купата на конфедерациите пък стана неговият съотборник Тимо Вернер. Той означи 3 гола, колкото и Леон Горетцка и Ларс Щиндъл. Наградата обаче отиде при футболистът на " Лайпциг " поради по-големия брой направени асистенции - 2.

Най-добър вратар на шампионата е чилиецът Клаудио Браво. Стражът на " Манчестър Сити " направи ужасно показване в конкуренцията, като в полуфиналния конфликт с Португалия съумя да избави 3 дузпи на европейския първенец Португалия.

Трофеят от Купата на конфедерациите е една първи в историята на националния тим на Германия. Бундестимът се подреди в влиятелната компания на Бразилия и Франция, ставайки едвам третият международен първенец, печелил трофея. " Селесао " направи това на два пъти - през 1997 и 2005 година, а " петлите " - през 2001 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР