Украинска морска атака с дрон повреди руски танкер в Черно море близо до Крим

...
Видео, за което се твърди, че показва морски дрон, който
Коментари Харесай

Видео, за което се твърди, че показва морски дрон, който се готви да удари руски танкер. Видео, за което се твърди, че показва морски дрон, който се готви да удари руски танкер. - Авторски права Кадр от видео AFP От Euronews  с AP Публикувано на 05/08/2023 - 13:58

Украйна предприе втора морска атака с дрон за 24 часа, след като Русия потвърди, че един от нейните танкери е повреден в Черно море близо до окупирания Крим.

Руски официални лица казаха, че машинното отделение на кораба е било повредено при атаката, извършена през нощта в Керченския пролив.

Писайки в Telegram, служител каза, че няма жертви сред 11-те членове на екипажа , въпреки че назначен от Москва служител в частично окупираната от Украйна област Запорожие каза, че няколко членове на екипажа са били ранени от счупено стъкло.

Служител от Службата за сигурност на Украйна потвърди пред Асошиейтед прес, че службата стои зад атаката срещу танкер, който превозваше гориво за руските сили.

За атаката е използван морски дрон, пълен с 450 килограма тротил, добави официалният представител, пожелал анонимност, тъй като не е бил упълномощен да дава официални изявления.

Специални операции на Украйна

Без да уточнява, че Украйна е отговорна за удара с дрона, Васил Малюк, който ръководи службата за сигурност на Украйна, каза, че „такива специални операции се провеждат в териториалните води на Украйна и са напълно законни.“

Всички подобни експлозии, каза той, са „абсолютно логична и ефективна стъпка по отношение на врага“.

Инцидентът, второто морско нападение с дронове за един ден спря за кратко движението по Керченския мост, 19-километровата връзка между Русия и анексирания Крим, както и фериботния транспорт. посети зона на бойни действия в Украйна, за да инспектира команден пункт и да се срещне с висши военни офицери.

Те казаха, че той е информиран за ситуацията на фронта и благодариха на командирите и войниците за това, което те нарекоха „успешни настъпателни операции“ в Лиман в източна Украйна.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР