Името на принц Чарлз неочаквано се появи в програмата на

...
Името на принц Чарлз неочаквано се появи в програмата на
Коментари Харесай

Дизайнери показват в Лондон тоалети от коприва, израснала в имение на принц Чарлз

Името на принц Чарлз ненадейно се появи в програмата на Лондонската седмица на модата поради двама дизайнери - Вин и Оми, които са изработили екологични рокли и манта от коприва от негово имение, заяви Агенция Франс Прес.

Двамата дизайнери са се срещнали предходната година с английския престолонаследник, който е разгорещен еколог. Те са разискали от кои растения създават пробни тъкани - коприва, хрян, див кервиз.



"Имам доста коприва в Хайгроув хаус - споделил принцът. - Защо не дойдете да си вземете ".

Така почнало съдействието сред член на английското кралско семейство и тези дизайнери, които се разказват като "много пънк ". Колекцията им, направена от кралска коприва, ще бъде показана тази вечер в хотел "Савой " в Лондон.



Сред най-приятните модели е бежаво палто, което наподобява на вълнено, само че в действителност е основано от хиляди стръкчета коприва.

За плата се употребява единствено стволът на копривата, без листата. Обработването им е трудоемко, само че не е невероятно.



Вин и Оми ще показват също дрехи от пластмасови отпадъци, събрани в реки и океани.

Музеят "Виктория и Албърт " в Лондон възнамерява да купи някои от моделите за непрекъснатата си сбирка с устойчиви дрехи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР