Името на Даниела, заедно с тези на още 22 жени,

...
Името на Даниела, заедно с тези на още 22 жени,
Коментари Харесай

Евгени уби Даниела с метален прът в деня на развода им

Името на Даниела, дружно с тези на още 22 дами, бяха прожектирани върху фасадата на Народното събрание от Българския хелзинкски комитет. Акцията бе във връзка дебатите в обществото за Истанбулската спогодба.

В Дир.бг ви описваме истории за дами, подложени на домашно принуждение. Някои са се оплаквали на разнообразни институции, само че без резултат.

Зверското ликвидиране потресе дребното градче. Оказа се, че Даниела е изгубила живота си в деня, в който е получила бракоразвод от брачна половинка си Евгени Кацарски. Първоначално обаче от полицията оповестиха, че 32-годишният мъж има солидно оправдание за нощта на убийството - чествал развода с актуалната си другарка.

Две седмици по-късно обаче Евгени е арестуван и упрекнат в убийството на Даниела, осъществено с изключителна свирепост. Арестът е осъществен, откакто Кацарски бил подложен на серия проби с детектор на лъжата и психолозите от Института към Министерство на вътрешните работи били безапелационни - мъжът лъже. Полицейско куче пък намира оръжието на закононарушението - железен кол, пренебрегнат близо до блока, където Евгени умъртвил Даниела. Върху него били открити ДНК-следи от жертвата в единия му край и епителни кафези от Евгени Кацарски - в другия.

Двамата били женени единствено две години. Пред съда мъжът, който до края на процеса, не се призна за отговорен, съобщи, че не е причинител на убийството и няма съпричастност към него. Евгени твърдеше, че с Даниела са живеели са обикновено и не са имали съществени спорове. Майката на убитата млада жена обаче описа пред магистратите, че Евгени Кацарски не е работил през множеството време от съжителството си с щерка й, бил е пристрастен по хазарта. Със заеми от банки и родственици Даниела покривала всички разноски.

Тъй като родителите на убитата жена били заможни, семейството разполагала с парцели. Именно скандал за един от тях станал причина Евгени да възнамерява и извърши жестокото ликвидиране. Мъжът желал от брачната половинка си да му трансферира част от един парцел, само че тя отказала. Това й коствало живота.

Според съда някогашният брачен партньор е имал и претекст за осъществяване на убийството - недоразумение със брачната половинка си, решение за бракоразвод, излязло в същия ден на убийството и доста имущество в центъра на Дупница, благосъстоятелност на жертвата.

„ Внимавай, като се прибираш вечер, някой да не ти счупи краченцето “ и „ Внимавай, че в случай че нещо се случи с теб, аз ще те наследя “ – това били част от заканите, които отправял Евгени към брачната половинка си. На първа инстанция Кацарски бе наказан на 19 години затвор. Той обаче апелира присъдата, след което първо апелативните магистрати, а по-късно и Върховният касационен съд постановиха 17-годишна ефикасна присъда . Освен това съдът лиши правото на килъра да наследи брачната половинка си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР