Името на българска банка се появи в разследване на Антикорупционния

...
Името на българска банка се появи в разследване на Антикорупционния
Коментари Харесай

Ще посегнат ли прокуратурата и политиците на Бориславова, Борисов и Путин? Кремъл не дава

Името на българска банка се появи в следствие на Антикорупционния фонд (АКФ) за събития от 2019 година, свързани с избора на реализатор за ускореното създаване на газопровода ”Турски поток ” през България по време на третия кабинет на Бойко Борисов.
АКФ разкри загадка среща в Истанбул, на която са обсъждани разновидности по какъв начин и в какви периоди да се работи при избора, тъй че употребата да стартира от допустимо най-скоро в преференциален за съветската страна период. То се базира на известия и документи от електронната поща на съветския формален представител Александър Бабаков, добити от хакери.
От следствието излиза наяве също, че " кандидат-изпълнителите на плана " Турски поток " скрито са се договаряли и в офиса на банката на Цветелина Бориславова, БАКБ ". Показан е имейл от името на Бориславова.
Имейлът е от 19 юли 2019 година и е адресиран до Александър Воробьов на електронния му адрес в ръководения от него московски Институт за проучване на въпросите на интернационалната интеграция. Добавени са като получатели Игор Минюхин от същия институт и Александър Бабаков.
Случаят е абсурден, най-меко казано. Той разкрива механизмите, по които съветското въздействие се упражнява върху високите етажи на властта в България. Показва също готовността и усърдността, с които български политици и предприемачи са подготвени да обслужват ползите на Кремъл и Путин. 
Разкритията на АКФ са продължение на други разкрития преди този момент за строителството на така наречен Турски/Руски поток, именуван от Борисов „ Балкански “. Гражданското съдружие БОЕЦ разкри, че строителството се прави от съветски и белоруски компании, охранявани от въоръжени съветски гардове на българска територия – изцяло нелегално. Това бе показано по Евроком от Люба Кулезич и Сашо Диков.
На 09.09.2022 година във Фрог нюз бе оповестен Договорът за градежа на газопровода, който бе крит дълго време. Над 900 000 читатели имаха опция за първи път да се срещнат с текстовете в двете елементи на обявата. Документът недвусмислено демонстрира, че държавното управление на Борисов е обслужило ползите на Кремъл.
Прокуратурата обаче не се самосезира, защото по това време Борисов и тогавашният основен прокурор Иван Гешев бяха приятелки и си говореха кой от тях по-успешно се прави на вманиачен.
На 16.05.2020 година Бойко Борисов декларира пред медии по време на ревизия на строителството на интерконектора с Гърция: " Имате необичаен късмет да ви ръководя аз. Колко хубаво строим два газопровода - Балкански поток и интерконектора. То си е социалистическо състезание, напряко! И Русия, и Турция, и Съединени американски щати - всички са удовлетворени. Това се дължи единствено на нас! ".
Най-доволен обаче е Путин.
Ето за какво „ Това се дължи единствено на нас “ си е подготвен мотив на прокуратурата да привика Борисов. Защото той признава, че на него се дължи строителството на Турски поток през България и забавеното с години строителство на интерконекторната връзка с Гърция. Случайно ли е било това закъснение, господин Сарафов, какво мислите?
Именно Турски/Руски поток е едно от изискванията, с цел да стартира Владимир Путин жестоката война против Украйна. Борисов един път подари на господаря на Кремъл куче, само че втория път се регистрира със стратегически подарък за 3 милиарда лв. от джоба на българските данъкоплатци. Те в този момент стачкуват по площади и пътища, само че по този начин и не потърсиха сметка на водача на ГЕРБ за съмнителните дейности на ръководения от негою кабинет.
Тази заран Борисов се ядоса на репортерите, че му задават въпроси по тематиката и даже съобщи, че планът бил „ печатница за пари, с които всеки ден си пълним джобовете “. Нечии джобове сигурно са напълнени и претъпкани, само че това не са джобовете на жителите. Борисов знае това, само че няма по какъв начин да признае какви ги е приключил.
Прави ще са тези, които ще се учудят, че в грандиозния скандал, оголен от АКФ, се появява Цветелина Бориславова. Досега името й се е свързвало с жълти вести за шикозни фамилни тържества, милионерски сватби, кои посетители са участвали, с какви тоалети, лимузини и вертолети са се появили и прочие Въобще – съумяла жена в розов облак на благополучието.
Тук е по този начин.
Прокуратурата се самосезирала… А къде беше до момента? Как е допустимо медии, обособени публицисти и цивилен структури със скромни благоприятни условия да съумяват да разкрият изменничества на такова равнище и в такива размери, а Министерство на вътрешните работи, ДАНС, прокуратурата и всевъзможни други секрети служби, в които се наливат милиарди, да остават слепи и глухи за тях? Това не е ли също национално изменничество?
Не имам вяра, че държавното обвиняване ще си свърши работата и този път. Няма по какъв начин да стане, тъй като „ ще попадне на свои “, както предупреждаваше към този момент някогашният общоприет прокурор на Русия Юрий Чайка, персонален другар на Сотир Цацаров и Иван Гешев, който Борисов посрещаше пред Министерски съвет като генерал-губернатор...
Ако желанията на прокуратурата бяха съществени, към този момент щеше да има арестувани, с цел да прикрият следи и документи.
Което прави въпроса, дали държавното обвиняване ще се осмели да посегне към Цветелина Бориславова логически, само че непотребен.
В момента в Съединени американски щати се повдигат обвинявания против Доналд Тръмп, които в случай че се потвърдят някогашният президент ще лежи минимум двайсетина години в пандиза. Републиканската партия обаче не се разпада. Във Франция осъдиха на 4 години затвор някогашния министър председател Франсоа Фийон, само че Републиканската партия, от която е, не се разпадна. Не се закри и СНД, откакто президентът, повдигнат от нея – Никола Саркози, бе наказан за корупция.
Ако ГЕРБ са сериозна партия, каквато настояват че са, следствието на Турски/Руски поток би било от изгода за тях. Ако Борисов бъде оневинен, той ще излезе като жертва-герой от тази сага. Направо светец. Ако пък… нали, тогава ще е несъмнено, че промените в прокуратурата и други институции работят. А и страната няма да е пленник на един или двама индивида. Толкова е просто. Нарича се " господство на закона ".

Огнян Стефанов/frognews.bg
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР