Името на Apple започна се свързва с некоректните си практики,

...
Коментари Харесай

Потребителите срещу Apple заради политиките й за ремонт

Името на Apple стартира се свързва с неточните си практики, които компанията ползва по отношение на своите консуматори - отхвърлят да ремонтират продуктите си или цената на ремонта възлиза на цената на ново устройство, оповестява BBC. Това не остана неусетно от консуматори на продуктите на компанията, като те насочиха голям брой рецензии към управлението и политиките на компанията.

Луис Росман е добре прочут в интернет пространството, като в канала си в YouTube той демонстрира на своите 1.59 млн. клиенти по какъв начин сами да ремонтират компютрите си. Известен е и с това, че отдавна води битка с Apple и техните политики, които принуждават хората да си купуват нови устройства, вместо да отстранят проблемите по тях за доста по-малко пари. Той демонстрира по какъв начин продуктите на Apple са със специфични винтчета, които не могат да бъдат развити от елементарна отвертка.

Росман е и част от придвижването Right to Repair (Право на ремонт), което се бори за въвеждането на закон в Съединени американски щати, който да задължава всички компании да дават информация за ремонт на своите артикули, в това число схеми и упътвания. От придвижването желаят продуктите, които фирмите създават, да могат да бъдат ремонтирани, както и да има аварийни елементи, които хората да могат да подменят.

Луис Росман постоянно показва отрицателното си мнение по политиките на Apple. През 2018 година Росман e очевидец по дело на компанията против Хенрик Хюсеби, притежател на сервиз за смарт телефони в Норвегия, който ремонтирал артикули на Apple. Норвежкият съд в началото застава на страната на Хюсеби, само че се произнася в интерес на Apple през 2019 година, откакто чуване по тъжба сподели, че Хюсеби е употребявал подправени елементи.
Създателят на Apple поддържа настояванията на хората
Съоснователят на Apple Стив Возняк приказва по въпроса Right to Repair на неотдавнашната си поява в обществените мрежи. В отговор на питане от Луис Росман, Возняк сподели, че " изцяло поддържа " идеята за правото на ремонт и ненапълно " прочувствено " е обвързван с нея. Съоснователят на Apple отвори, че е доста ангажиран и не се е занимавал доста по въпросите на придвижването, само че че стои зад него.

В 9-минутното си видео Возняк споделя още: " Нямаше да имаме Apple, в случай че не бях израснал в отворен софтуерен свят. Тогава, когато купувахме електронни неща като тв приемници и радиостанции, всяка част от схемите и дизайна бяха включени в упътването. Изцяло отворен код. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР