Именити представители на българската интелигенция изпратиха писмо до министър-председателя Бойко

...
Именити представители на българската интелигенция изпратиха писмо до министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

Учени и общественици подкрепиха действията на Каракачанов срещу ромите

Именити представители на българската интелигенция изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов за поддръжка на дейностите на вицепремиера, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов след случая във Войводиново.
Акад. Георги Марков, акад. Васил Сгурев, акад. Благовест Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Воденичаров, акад. Пламен Карталов, акад. Стефан Воденичаров, акад. Константин Косев, акад. Антон Дончев, член кор. Иван Гранитски, акад. Васил Гюзелев се обръщат към българския министър председател, като показват безапелационната си поддръжка на „ самодейността на Красимир Каракачанов, оповестена тези дни във връзка следващите и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански генезис “.

Според учените, позорно е през днешния ден да бъдат бити и унижавани български служители на реда, военнослужещи, органи на реда, а е закононарушение това да сполетява ежедневно възрастни хора, дами и деца, които биват бити, грабени, изнасилвани и убивани. Те адмирират дейностите на Каракачанов и считат, че е било извънредно време един държавен български мъж да заеме такава позиция и приканват тя да се превъплъти в поредност от държавнически дейности.

Интелектуалците приканват министър-председателя да разпореди на способените институции да изготвят нужните ограничения по този начин, че „ в най-скоро време да се приключи това безумство на злосторен похищения против живота, достолепие и парцела на елементарни български жители “.

„ В тази посока може да разчитате освен на нашата поддръжка, а на голямата част от българската интелигенция и целия народ “, приключва писмото на видните родни интелектуалци в поддръжка на дейностите на Красимир Каракачанов.

Припомняме ви, че вицепремиерът Каракачанов назова ромите -извършители на побоя над боен във Войводиново, „ нагли “ и заявява, че ще сложи на разискване в Министерски съвет стратегия от ограничения за справяне с циганската престъпност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР