Имат ли влияние планетите върху живота ни или всичко е

...
Имат ли влияние планетите върху живота ни или всичко е
Коментари Харесай

5 съвета как да надхитрите ретроградния Меркурий

Имат ли въздействие планетите върху живота ни или всичко е сугестия. Този спор постоянно изплува на дневен ред в интервалите на назадничав Меркурий. Космическият палавник за финален за 2022 година път ще ни тормози с ретроградната си фаза – стартирала на 9 септември и приключваща на 2 октомври.

Дотогава от позиция на астрологията интервалът ще е предопределен от два астрознака - Дева и Везни, където планетата обърна своя ход и ще се движи. Това ще отваря разнообразни тематики в живота на земляните: за здравето, пътните произшествия, статистка, социология (изчисленията), споровете, партньорските връзки, договорите.

По предписание мнозина от астролозите напоследък плашат хората с Ретро Меркурия, само че никой не изяснява по какъв начин да се измъкнем от този интервал или най-малко да притъпим въздействието му.

Но с цел да финтираме звездното му въздействие, би трябвало да разберем в кои сфери може да се прояви промененият галактически ритмус и точно там да се презастраховаме. Доколкото е допустимо.

Ето и 5 съвета по какъв начин да действаме, когато Ретро Меркурият удари:

1. Страх лозе пази

Вавилонските астролози забелязали, че мощен Меркурий в рождената карта орисва индивида с извънреден изострен разум, с съобразителност, предвидливост, досетливост. Ала този звезден капацитет може да бъде използван както за положително, по този начин и за зло. Досущ нуклеарната сила. Защото меркуриянците най-добре виждат пробойни в дадена система, като измислят невероятни способи за замогване, постоянно и по ръба на закона.

Неслучайно в исторически проект планетата е олицетворявана с римския господ Меркурий и с гръцкия господ Хермес, считани за пазители на интелекта, ловкостта, търговията, връзката, само че и на крадците. По време на ретроградната фаза хората с такива заложби (меркуриянците, които наподобяват младолики и мъчно възрастта им може да бъде определена) съумяват да вършат акробатични кражби на жилища, осъществят планувани до съвършенство удари на инкасо коли, измислят всевъзможни измами, в които източват банкови сметки, сейфове и даже ошушкват цели трезори.

Тук мъчно може да се противодейства, само че като предварителна защита на битово равнище човек може да си постави на видно място външна или вътрешна (зад прозореца на балкона) охранителна камера. Повечето модели имат датчици за придвижване и работят като тревога със тон и съобщение на притежателя по телефона. Би свършило работа и някакъв вид мъдро осветяване, което пали и гаси крушките в празен дом, симулирайки, че има хора.

2. Очаквайте непредвиденото

Митологията сносно отразява и други проявления на Меркурий. Хермес бил считан за вестоносеца на боговете. Надарен с изострен разум и невиждана експедитивност, той е носил вестите сред олимпийските богове, само че постоянно решавал да си прави смешки, като им крадял едно или друго магическо помагало. Шегите от митологията се проектират във всекидневието ни в доста направления – като да си загубим ключовете от колата или къщата.

Да забравим някъде значими документи, да изгубим значима информация на компютъра единствено тъй като сме не запомнили да натиснем бутона „ резервира “ (Save). Изчезването на цифрова информация може да произтече и след някаква техническа щета или токов срив.

В тази връзка съветът на звездите е да бъдем изключително бдителни към персоналните си движимости. Да си вземем нов органайзер. Вече има и приложения с сензори, които алармират, в случай че се отдалечим на повече от 2 метра от дадена движимост.

В краен случай би трябвало да разчитаме на едно вековно астроправило, че изгубени движимости, полезности има късмет да се върнат при нас до края на ретроградността. А по отношение на цифровите файлове е добре да вършим аварийни копия на значима информация, да използваме външни флаш носители, облачно пространство или даже в мейл-пощата си за предпазване.

3. Планировка му е майката

Ако ви следва пътешестване на дълъг път, то най-добре го отложете. Но ако това не е някаква екскурзия, а и вие ще шофирате, то уверете се в редовността на автомобила в най-близкия сервиз. По време на ретро етапа постоянно се случва по този начин, че някой чарк, който надали не се е крепял на магия, тъкмо в този момент сдава багажа. Идеята е да изпреварите ориста, с цел да не викате „ Пътна помощ “.

В дните на ретроградния Меркурий най-често случаите на пътя обаче са дело на човешка неточност. Тя може да пристигна по доста неведоми пътища като разпръскване и влошено здравословно положение. Хермес от време на време насочва вниманието ни към някакъв наболял проблем. Ако приемем това за правилно, то в тази ситуация на фокус излизат изискванията на труд, работните смени, както и възрастта на водачите в градския превоз, която за никого не е загадка, че клони към преклонната.

Опит за пояснение

В други случаи пътните произшествия са резултат от разпръскване на лидера. Обяснението тук гласи, че противоположният поляритет на Меркурий визира тези мозъчни центрове, отговарящи за наблюдателните, оценъчните и интелектуалните качества. Над тях, нагледно казано, се спуска пелена, човешкото внимание се приспива, а това неизбежно води до неточности. Тук най-видните и трагични са с превоз, наземен или въздушен, където злополуките са дело в множеството случаи на човешкия фактор.

Меркуриянските произшествия се познават по това, че са изключително зрелищни. Влак дерайлира с висока скорост, ТИР пада от виадукт, коли изхвърчат към спирките и чакащи жители. Затова чакайте няколко метра по-далече от по-скоростните пътища. Но разсеяността е много неприятна и в случай че човек, работещ в енергетиката, допусне неточност, че да остави цялостен квартал на мрачно – сюжетите за меркуриянските проявления са безчет.

В зоната на пътешествията и екскурзиите също са вероятни изненади от всякакво естество. Чертайте и различни направления поради риск от закъснения или анулация на полети. Въоръжете се с самообладание в тапите, тръгнали от ПТП или някоя неочаквана стихия (при назадничав Меркурий времето също сервира изненади). Или стачка. Меркурий отключва трупано напрежение, проблеми в разнообразни браншове, съкращения на служащи, обществени неравенства, само че най към този момент в превоз, медицина, където хората потеглят да търсят правата си.

4. Купувайте единствено бойлер или пералня

В тази точка попадат много браншове, регламентирани с устни или писмени контракти, включително и сделките. От позиция на метафизиката енергийната осцилация на Меркурий основава една илюзорна конюнктура, която скоро се трансформира. А когато това е обвързвано с сключване на контракт, то доста скоро една от страните евентуално ще размишления по отношение на неговата целенасоченост и ще изиска разтрогване/ревизиране. Тук попадат брачните контракти, бизнес споразуменията, започване на нова работа и така нататък

Хубаво е да се заобикаля извършването на покупки и на скъпа техника (писането на гаранция и самата покупка също е своего рода договор), на автомобил до края на ретроградността, защото на всичкото от горната страна електромагнитното въздействие на първата планета утежнява оценъчните и компаративни качества на индивида. Т.е. вероятността да създадем неверен избор е огромна, както и да ни се падне повреден апарат. Понякога обаче се постанова да купим техника – да вземем за пример пералнята или бойлерът тъкмо в този момент са грохнали.

В този случай препатили хора поучават да не се хвърляме на най-скъпите модели и наложително да пазарим дружно с някой другар, който схваща от техника. При покупката на автомобил съветът е по-скоро да се поправи остарелият, в случай че това не е рентабилно, то за нов да се изчака средата на октомври.

5. Отворете си бира и пасувайте

Има едно едва известно поверие, че с цел да избяга човек от пипалата на Ретро Меркурия, не трябва да бърза за на никое място, както и да си наложи едномесечно табу при носенето на жълтите облекла и златните бижута. Поне халдейците считали цвета за меркуриянски и надлежно привличащ в живота ни неговата по-опасна енергийна осцилация. Тя дава много, в случай че планетата се движи в директна позиция, само че в ретроградна може и да спъне индивида, безусловно и преносно.

Цифрата 5 като детайл от фешън тениски, подобен брой бижута и така нататък също попада в горното предписание. Иначе хората, родени под астрознаците Близнаци и Дева, чийто шеф е тази планета, също са дежурните пострадали от нейния темперамент. А по отношение на бирата, то може да я отворите с някой остарял другар, който тъкмо в този момент ще срещнете.

Да, Меркурий има власт и над времето и може да го върне обратно, като ни срещне зад ъгъла с хора от нашето близко и далечно минало. Може би, с цел да ни покаже, че животът е кръговрат и не трябва да бързаме за нищо на света, още повече с автомобила. Вместо това е целесъобразно в този момент да съзерцаваме света, в сравнение с да желаеме да го променяме, както и да не започваме нови инициативи (работа, нов план и др.). Ако пък изискуем някому пари, е хубаво да ги върнем.

Децата са изключително уязвими, защото Меркурий подтиква хлапетата към лудории. Така че и с тях би трябвало да се внимава. А с цел да не се стига до произшествия, е най-добре децата да бъдат държани по-изкъсо.

Планетата работи като гигантско динамо

Все още не е изяснено по какъв начин електромагнетизмът на Меркурий работи на хората. Всъщност тази загадка визира и всички небесни тела, само че при първата планета от слънчевата система въздействието е отчетливо и много очевидно през трите ѝ ретроградни цикъла през годината. Твърде евентуално е отговорът да се крие във обстоятелството, че тя се намира най-близо до слънцето. Ядрото на планетата е от желязо и при бързото въртене се трансформира в атомно динамо. Отделно има голям енергиен подтик поради Слънцето, посредством който може да популяризира своята енергоинформационна стратегия надалеч отвън рамките на нашата система. Друга доктрина реди, че Меркуриевата осцилация доближава до Земята посредством деформиране на времепространството и гравитационните талази.

Ремонтирайте самоуверено

Всички действия с „ ре “ са целесъобразни при ретроградния Меркурий. В тази рубрика влизат поправки, метаморфоза, рефинансиране на заеми и други Твърде е евентуално в същото време от годината да тръгнат течове от тръби или различен тип повреди.

Астрономите не признават явлението

Ретроградност се назовава времето, в което първата планета от слънчевата система (или която и да е) потегля на назад на забележимото си придвижване по хоризонта. Астрономите отхвърлят явлението, казвайки, че действително планетата си се движи напред, само че от позиция на земята (заради специфичност на орбитата) ни се коства, че се движат обратно.

Астрологията обаче ползва херметичния закон за сходствата – каквото на небето, това и на земята. Така че, в случай че нещо се движи на назад по отношение на земната позиция, то това се проектира в живота като закъснение, връщане обратно (хора проблеми), появяването на условия, вадещи индивида от зоната му на комфорт. Статистиката също сочи, че при ретроградния цикъл на Меркурий на земята настава минихаос, общ брой от произшествия, метеобури, неточности, кавги, неразбирателства, негоден телефон сред сътрудници, закононарушения, механически сривове и какво ли още не.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР