Имаше политически реакции, които настроиха хората срещу пилона, и това

...
Имаше политически реакции, които настроиха хората срещу пилона, и това
Коментари Харесай

PR експерт: Българското общество няма колективна мечта и цел

Имаше политически реакции, които настроиха хората против пилона, и това докара до разделяне, което най-после ескалира с изявлението на президента Радев, което беше по-скоро офанзива към част от българите, в сравнение с деескалация на напрежение или тирада, която да сътвори мотиви за горделивост или да приобщи. Това сподели Мартин Димитров – PR експерт, основател и изобретателен шеф на рекламна организация, в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Той означи, че през последните години от ден на ден търсим физически знаци на национализъм, какъвто е пилонът на Роженските поляни. " Много по-малко го търсим и го приказваме в визиите си като опция за блян. Той стартира да придобива физически черти, което не е наложително добре, тъй като по-скоро стартира да клони към някаква форма на шовинизъм, в сравнение с към национализъм. Според мен търсим обезщетителни механизми за патриотични прояви за нещо, в което може би самите ние не имаме вяра задоволително “, уточни Димитров.  

Патриотизмът не би трябвало да се верифицира непрестанно вербално или символно. " Той е по-скоро модел на образование, а той отсъства сега – възпитаване към родната ти страна “, счита той.  

По думите му в обществото ни липсват базови основи на толерантност и схващане на демокрацията. Демокрацията всъщност значи толерантност към другия и е развой, който допуска оптимално необятно включване на хората. " Да, тя е сложна. Понякога би трябвало да се съобразиш с неща, които не харесваш, не са твоите, само че пък те би трябвало да изградят културата да съжителстват без да си пречат и да се стига до такива обществени ескалации “, съобщи Мартин Димитров.  

В момента българското общество няма групова фантазия, групова цел. " Много е тъжно това нещо, в прочут смисъл дори е народен трагизъм. Ние не можем да формираме и формулираме общите си цели след приемането ни в Европейския съюз. Не знам по какъв начин може да се сформира нов публичен контракт в този миг и в този подтекст, само че той е извънредно нужен. Не може да си позволим от самото начало да има ядосана, гневна, ядосана или извънредно огорчена огромна част от обществото по един или по различен въпрос “, съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР