Имани, LP и Елена Папаризу са сред звездните участници на

...
Имани, LP и Елена Папаризу са сред звездните участници на
Коментари Харесай

Имани, LP и Елена Папаризу пристигат у нас за „Франкофоли 2023“

Имани, LP и Елена Папаризу са измежду звездните участници на „ Франкофоли 2023 “ в Пловдив на 16 и 17 юни, оповестиха уредниците на франкофонския фестивал. Събитието ще се състои на гребната база в града.

Френската изпълнителка Имани идва още веднъж у нас – доказателство, че България е една от най-любимите й дестинации за концерти. Елегантна и мистична, Имани минава през разнообразни музикални жанрове: фолк-соул, блус-рок, хип-хоп, фънк, поп и класика с впечатляваща лекост.

Известната LP, или Лаура Перголизи, както е същинското й име, е родена в Лонг Айлънд, Ню Йорк, само че има италиански корени. Обича мъжките костюми, татуировките и има различим глас. Освен реализатор, тя е и музикант. Автор е на шлагери за Шер, Риана, Кристина Агилера, Рита Ора и " Бекстрийт бойс ". Песента й Lost On You през 2015 година я прави световноизвестна. LP идва за повторно у нас, в тази ситуация – с настоящия си албум Churches. 

Елена Папаризу – шведската певица с гръцки корени, позната като победител в песенния конкурс „ Евровизия 2005 “, има 22 видео музикални награди MAD, премия от MTV Europe и е приета за фаворитка на българската аудитория.

Рап звездата Метр Гимс, който също ще се включи във фестивалната стратегия, е притежател на голям брой награди и с повече от 4 милиона копия продадени албуми. Винаги прикрит зад фамозните си тъмни очила, той е измежду най-успешните театрални реализатори във Франция, както и продуцент и създател на истинска музика. През последните няколко години Метр Гимс има дуети със Сия, Питбул, Лил Уейн, Малума и Стинг. 

В Пловдив идват също La Caravane Passe, Bon Entendeur и Shouse.

La Caravane Passe е френска група за модерна музика, оцветена с цигански и номадски фолклор от разнообразни страни в Източна и Южна Европа. Създадена в края на 2000 година от артиста, създател на песни и мултиинструменталист Тома Фетерман, за групата La Caravane Passe музиката е странствуване, което носи южния дух на независимост и нескончаем празник. 

Bon Entendeur са Арно Боне и Пиер каузи Моника и идват непосредствено от френската Ривиера. Те са дует другари и меломани с заложба и предпочитание за непрестанни тълкования. В музиката си смесват версии на песни от 60-те и 70-те години с нови концепции, именити гласове и истинска продукция. 

Shouse са Ед Сървис и Джак Мадин – двама другари, които вършат истинска хаус музика и понякога по някой интернационален шлагер. Лайв сетът им включва микс от аналогови синтезатори, дръм машини и принадлежности, измислени в селската колиба на бащата на Джак.

Фестивалът Les Francofolies (Франкофоли) – най-големият интернационален фестивал за модерна франкофонска музика, се организира от 1985 година насам в град Ла Рошел, Франция, и се е трансформирал в емблема на града. Заради него всяка година там идва към 110 000 фенове. Освен годишните издания на фестивала във Франция, „ Франкофоли “ има в Монреал – Канада, и в Спа – Белгия. Има издания в Ню Йорк, Буенос Айрес, Берлин, Реюнион, Нова Каледония, а от 2015 година е възобновен в България, след съвсем 20-годишно неявяване от културния плакат. Първите пет издания бяха в Благоевград.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР