Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на Смокиня

...
Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на Смокиня
Коментари Харесай

Нено Димов: Имаме законовата възможност да накараме резрушителя на дюната на Смокиня да я възстанови

Имаме законовата опция да накараме разрушителя на дюната на " Смокиня " да я възвърне, което би било прецедент за България.

Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов в " Тази заран " по bTV. Той изясни, че сега районната ревизия е спряла административното наказване, тъй като прокуратурата се самосезира и води наказателно следствие.

" Докато това наказателно следствие не свърши, ние би трябвало да изчакаме като институция, тъй като в случай че то свърши с неоправдателна присъда на край, при всички положения това е по-тежкото ", съобщи той. Димов акцентира, че в случай че няма наказателна мярка, ще бъде наложена административна такава.

" Независимо по какъв начин приключи, имаме законова опция да накараме този, който е възстановил дюната да я възвърне. Между другото споделям това, давайки си сметка, че досега не е употребена тази опция в закона ", добави още той.

Димов акцентира, че това се е случвало в Европа, само че би било прецедент за България. " Факт е, че нещо, което се е формирало десетилетия, може би епохи, а може би хилядолетия, не се възвръща за 10 дни, 100 дни или 1000. Така или другояче то няма да бъде безусловно достоверно. Трябва да се даде образец, че когато рушиш нещо, което нямаш право, би трябвало да го възстановиш ", добави още министърът. 

Димов още разяснява концепцията на Красимир Каракачанов за ромска интеграция. Той се възпротиви на някои мнения, че е фашистка, определяйки я противоположното на това. Според него от десетилетия е натрапен демократичен метод, който явно се проваля както в България, по този начин и е Европа. 

" Тази идея е тъкмо противоположното на фашизъм, от позиция на това, че подобен вид идея прави хората потребни за обществото. Когато имате обучение, опция за кариерно развиване, жилище, в което да живеете обикновено, то да е законно, надлежно да можете да си покриете сметки, вие сте интегрирани ", съобщи още министърът.

Според Димов ромската интеграция може да бъде сполучлива единствено ччрез образование, труд и вкарване в естествените рамки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР