Имаме всички условия да наложим ембарго на руския газ и

...
Имаме всички условия да наложим ембарго на руския газ и
Коментари Харесай

Новаков: Имаме всички условия да наложим ембарго на руския газ и петрол

Имаме всички условия да наложим ембарго на съветския газ и нефт. Това съобщи в изявление за бТВ евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП.

„ За последните 8 години, в които съм в Европейския парламент, се убедих в едно нещо, всичко е допустимо, в случай че можеш да го направиш. Англия ползваше 40% отстъпка във вноската си към Европейския съюз, към бюджета. И аз си мисля, че в случай че ние не сме получили дерогация, за това да не употребяваме да заобиколим съветското ембарго, тъй че да щадим нашите консуматори, да не покачваме цената на бензина и дизела, това значи, че не сме се справили да си го желаяме като хората “, сподели той.

Според него това е пропуск на българското държавно управление, на „ което му липсва физиономия “. „ Хем изнасяме оръжие, хем ни е позор да го признаем, а хем поддържаме защита, хем публично няма да изпратим никаква военна помощ. Това води до негативи и от двете страни - и руснаците знаят какво вършим. И в това време украинците са недоволни от това, че не можем да ги подкрепим по този начин, както имат потребност “, сподели още Новаков.

Според Петър Витанов от БСП/ПЕС, България е безусловно солидарна с общите решения на Европейския съюз и на НАТО .

„ Така че всевъзможни приказки от това, че сме троянски коне или се опитваме да се снишаваме, съгласно мен не дават отговор на истината. Колкото до съответния пакет от наказания, България доста ясно би трябвало да съобщи, че има заявено желание за налагане на несъгласие, при положение, че българските искания не бъдат взети под внимание, което в последна сметка е задоволително интензивно деяние и демонстрира решителността на българското държавно управление. Защото концепцията на глобите да принудят Русия да седне на масата на договарянията, само че смисълът на тези наказания е и да има възпиращ резултат върху страната, която се възприема като агресор, а не да бъдат непропорционално по тежки върху Европейската стопанска система “, разяснява той.

Илхан Кючук от ДПС/АЛДЕ, че България би трябвало да направи нужното да отстоява своя интерес. „ Ясно е, че в този подтекст Европа би трябвало да бъде по-единна от всеки път и тя сподели своето единение в редица основни моменти. Това би трябвало да продължи, с цел да може Руската федерация да бъде принудена да седне на масата на договарянията и глобите нямат сами по себе си различен резултат. Единствената логичност на глобите от позиция на Европа е да накара Руската федерация да седне на масата на договарянията “, счита той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР