Имаме тежка съдба, мили дами. Днес реших да ви разкажа

...
Имаме тежка съдба, мили дами. Днес реших да ви разкажа
Коментари Харесай

Не дължа нищо на никого. Не се страхувам да остана сама

Имаме тежка орис, благи дами. Днес взех решение да ви опиша моята история.

Наскоро навърших 50 години и в никакъв случай не съм си представяла, че в миналото ще се осмеля да направя толкоз фрапантни промени в живота си. Подадох молба за бракоразвод. Преди това в никакъв случай не съм разрешавала да направя и крачка без разрешението на брачна половинка ми. Не всички родственици и другари ме схващат, а множеството даже ме осъждат.

Според приятелите ми не трябваше да се развеждам, само че аз стопирах да контактувам с тях.

Цял живот като че ли съм длъжница на някого. Едва неотдавна разбрах, че съм свободна и самостоятелна жена. Деца, родственици, брачен партньор, другари, сътрудници постоянно желаеха нещо от мен. Решавах проблемите на другите, а за себе си нямах и минута. Спрях да оказвам помощ на приятелите, които в никакъв случай не ме питаха даже по какъв начин съм, само че вместо това трябваше да чувам с часове клюките им. Децата към този момент пораснаха и аз разбрах, че желая да съм сама.

За благополучие не ми би трябвало някой, също така всички се възползват мен от мен. Колко скърбя, че не осъзнах това по-рано.

За мъжа ми също бях единствено слугиня цялостен живот. Той се прибираше единствено да яде и да спи. Сега съзнавам, че имаме разнообразни визии за живота, ползи, даже няма защо да си приказваме.

Веднъж го изпратиха в командировка и тези дни бяха същинско наслаждение за мен – сама в действителност се усещам удобно. Мога да виждам сериал, да чета книга, да се дръзвам на глас или да рева и да не мисля за това по какъв начин ще го възприемат другите.

Не е нужно да отстранявам от персоналното си време, с цел да подготвя луксозна вечеря, хапвам каквото си желая и когато си желая. Намерих вътрешна естетика, ухилвам се без причина, усещам се щастлива.

Не ми се постанова да отивам на пица с приятелите си, тъй като сготвям доста по-вкусно. Съпругът ми харчеше множеството пари за децата и за всевъзможни ненужни отпадъци, а аз обичам да спестявам. Вече мога да си разреша отмора на морето без непотребни грижи.

Вижте още: Струва ли си да давате пари назаем на родственици?

Същото важи и за тези, които ме учеха по какъв начин да пребивавам “правилно ”. Смятах ги за другари, а те говореха зад тила ми. Никога не съм разбирала това. Добре, че не паднах на тяхното равнище.

Не се опасявам да остана сама. Имам себе си. Това е най-хубавата компания, за която мога да бленувам.

Скъпи мои девойки, уважавайте се и не позволявайте на никого да ви употребява бърсалка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР