Имаме политическа стабилност. Имаме икономически растеж. Има повече приходи в

...
Имаме политическа стабилност. Имаме икономически растеж. Има повече приходи в
Коментари Харесай

Цветанов: Между мен и Борисов няма никакво напрежение! В четвъртък ще гласуваме трите оставки

Имаме политическа непоклатимост. Имаме стопански напредък. Има повече доходи в бюджета. Всички би трябвало да поставим старания и да отговорим на упованията на хората.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той разяснява днешния съдружен съвет и изявлението на Волен Сидеров, че против министър-председателя се готви скрит план. "За страдание аз съм един от непрекъснатите обвинени, че се прави скрит план против премиера Борисов. ПГ на ГЕРБ е постоянна и поддържа всички решения на Бойко Борисов и Министерски съвет. Аз съм уверен, че след днешната реща с съдружните ни сътрудници и предложенията за нови министри тематиката е затворена. Въздържам се да бъда непосредствен и прочувствен по отношение на изявленията ни на съдружните ни сътрудници. Не е морално. Аз почитам всеки един от тях. Днес Волен Сидеров изрази едно мнение, което беше необятно тиражирано последните дни в медиите. В четвъртък ще гласуваме оставките на тримата министри. Тук приказваме за политически акт, който ще покаже, че в България има политическа мощ, която поема политическа отговорност. На всеки трезво мислещ човек е ясно, че те тримата нямат директна виновност за гибелта на тези 17 души. Техните оставки са доста мощен политически акт. Това, че има разнообразни отзиви в обединението, не значи, че тя не е постоянна. Още предходната седмица заявих, че ПГ на ГЕРБ ще гласоподава оставките. Тук не приказваме за моята позиция, тук приказваме за позицията на съдружния съвет. Между мен и премиера няма никакво напрежение. Консолидирахме се към позицията на премиера Бойко Борисов и Волен Сидеров, че тримата министри би трябвало да подат оставки ", разкри Цветанов.

"Премиерът реши да предложи новите министри въз основата на насъбрания опит от тях. И тримата могат да се оправят със дилемите и провокациите, които стоят пред тях. Най-важното е провежданите политики от тях да стигнат до хората и да бъдат забележими. В четвъртък няма да бъдат импортирани други оферти за промени в състава на Министерски съвет. За идващия понеделник още веднъж сме насрочили съдружен съвет. Всички се обединихме, че най-правилно е всяка седмица да се събираме, с цел да почистим всички проблеми ", разгласи Цветанов.

"Не желая да разясня изявленията на президента Румен Радев. Той очевидно е доста раздразнителен. Радев не е проблем за ГЕРБ. Той е проблем и ще става още по-голям проблем за Българска социалистическа партия. Преди 10 дни президентът съобщи, че настоящето ръководство няма опция. Това е в мощен контраст с изказванията на Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия. Румен Радев се самоизолира външнополитически. Това очевидно доста му тежи. Трябва да вършим разлика сред действителната политика и популизма ", приключи Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР