Имаме огромна изгода от икономически връзки с Иран, заяви пред

...
Имаме огромна изгода от икономически връзки с Иран, заяви пред
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Имаме огромна изгода от икономически отношения с Иран

Имаме голяма полза от стопански връзки с Иран, съобщи пред Българска национална телевизия Волен Сидеров, водач на “Атака” и ръководител на парламентарната група на Обединени патриоти. Като част от българска делегация, отпред с министъра на стопанската система Емил Караниколов, той бе на посещаване в Техеран.

Сидеров съобщи, че поддържа позицията на европейските водачи за продължение на връзките с Иран , изразена през вчерашния ден в София.

Той акцентира, че на всички срещи, които е имал в иранската столица, домакините повтаряли еднакъв прагматичен рефрен – “давайте да търгуваме”. По думите на водача на “Атака”, има доста сериозна опция за българския бизнес.

Волен Сидеров напомни своето мнение, че политиката на рестрикции, прилагана и против Иран, не е добра. Той посочи, че страната се е развила стопански макар налаганите й ограничавания и наказания. “В Техеран всичко е подредено, пътищата са прекрасни”, съобщи той.

България може да севъзползва от положителното отношение в Иран, счита Сидеров. “На нас разчитат. Имат приятелско отношение към нас. Много хора от Иран за приключили висшето си обучение у нас”, сподели той.

Винаги съм подкрепял построяването на АЕЦ “Белене”. Добре е да се направи по най-хубавия метод за България – да не е чисто частен план, съобщи Волен Сидеров във връцка с решението на кабинета да предложи анулация на мораториума за строителство на нова нуклеарна централа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР