Имаме крайно споразумение, което беше подписано от основните участници в

...
Имаме крайно споразумение, което беше подписано от основните участници в
Коментари Харесай

Денков след срещата с протестиращите: Подписахме споразумение

Имаме извънредно съглашение, което беше подписано от главните участници в срещата. Държавата няма да затваря административно централи, които са на въглища. Те имат свободата да работят свободно. Пазарът ще реши кои ще останат. Това сподели министър председателят Николай Денков след срещата с протестиращите от въглищните централи.
Прочетете още
" Това е началото на много по-подробно разискване, което е значимо да се случи. Подписите стоят под седем точки, на следващия ден ще бъдат импортирани в Народно събрание. Първите две точки са експертни. Ангажиментът е и на партиите, подкрепящи кабинета. Базовите мощности би трябвало да са задоволителни за непоклатимост на електрическата система ", изясни той.

И шестте претенции на протестиращите са на процедура задоволени. Успяхме да стигнем до консенсус, добави Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Властта, миньорите и енергетиците работиха върху документ, който да отрази по какъв брой от шестте точки, сложени като условия от протестиращите, има единодушие, и да дефинират в какви периоди те да бъдат изпълнени.

Изпълнителната власт, депутати и енергийния бранш водиха договаряния шест часа. Протестиращите миньори и енергетици на няколко пъти отхвърлиха да отидат на среща в Министерски съвет и през днешния ден в Раднево, само че одобриха да чуят и беседват с министър-председателя и депутати в Народното събрание. 

Малко преди обед в постройката на Народното събрание се събраха представители на кабинета, протестиращи, синдикати и водачи на политическите партии. Там са още министър председателят Николай Денков и министърът на енергетиката Румен Радев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР