Имало ли е заповед на Бойко Рашков да се пускат

...
Имало ли е заповед на Бойко Рашков да се пускат
Коментари Харесай

Имало ли е заповед на Бойко Рашков да се пускат мигранти?

Имало ли е заповед на Бойко Рашков да се пускат мигранти? Държавната граница е пробита. Съоръжението не се пази. Граничарите са на ръба на силите си. Никой няма да ви го каже, само че е имало заповед на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, който е наредил да се махат, да минават. Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки.
Водещият на „ Тази заран “ попита дали България е проспала скъпо време за справяне с мигрантската рецесия, така така наречен балкански маршрут е обновен най-малко преди една година.

„ Това ще ви го каже всеки граничар. По 200-300 индивида дневно минават незаконно нашата граница и се насочат към вътрешността на страната и оттова посредством контрабандисти към Западна Европа. Това демонстрира, че държавността е отстъпила и няма защита на границата, което се вижда и от обстоятелството, че 15-годишен човек, който на външен тип е доста по-голям, може да излезе със своите документи за емигрант, да наеме рейс, да го натовари с 40 индивида и предумишлено убива български чиновници на реда “, разяснява евродепутатът.

Колегата му Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП пък напомни, че по време на ръководството на Бойко Борисов мигрантският напън бе редуциран до най-малко.

„ Бог да елементарни момчетата, тъй като Атанас Градев и Йордан Илиев починаха като жертви на системата, която през последната година и и половина не се реформира по този начин, че да може да пази границата “, акцентира той.

„ Преди време имаше един човек (б.а. Бойко Борисов), който можеше да приказва с Ердоган, с цел да няма напън по нашата граница и в никакъв случай да не се случи това рейс с мигранти да стартира да пресича България “, съобщи Новаков.

„ Борисов поддържаше положителни взаимоотношения с Ердоган, само че връзките ни с Турция се свеждаха единствено до мигрантския проблем “, репликира го пък сътрудника му от Европарламента Петър Витанов.

„ Това се случва поради войната в Украйна. Талибаните в Афганистан се върнаха преди 11 месеца и има напор към Европа. Войната в Украйна, блокираните пристанища пречат на зърното да стигне до Северна Африка. Двете воюващи северни страни със зърното си хранят страните от черния континент, което значи спомагателна беднотия. Хуманитарната помощ преди отиваше там, а в този момент към Киев. Бедността се ускорява. Добавете към тази картинка и Ердоган, който постоянно употребява бежанците като политическо оръжие “, разяснява социалистът.

„ По метода, по който е структурирана защитата на държавната граница и както е ситуирана така наречен патрулна постова активност, виждате, че в дълбочина над 30 км няма кой да спре рейс, който се движи през нощта в разстояние от 70 км, където има два поста – на Босна и на входа на Бургас. Това значи, че организацията е направена по този начин, че мигрантите да минават и да си отиват “, добави Джамбазки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР