Имало едно време…“ така започва всяка българска народна приказка, така

...
Имало едно време…“ така започва всяка българска народна приказка, така
Коментари Харесай

„Имало едно време…“ - приказката на децата на Тенево

„ Имало едно време… “ по този начин стартира всяка българска национална приказка, по този начин стартира и приказката на децата на Тенево, отдадена на Деня на детската книга.

В етнографската колекция при Народно читалище „ Просвета-1910 “, с. Тенево, децата от Детска градина „ Кольо Тенев “ и Обединено учебно заведение „ Васил Левски “, с. Тенево имаха удоволствието да се срещнат и да слушат приказка, разказана от актрисата Велика Видева. Събитието е част от локалните начинания, с които читалищата на територията на община „ Тунджа “ се включват в празничните прояви, отдадени на Деня на Общината – 22 април.

Малчуганите и учениците от начален стадий участваха във викторина, в която имаха задача да отгатнат фрагменти от български национални приказки и да опишат за поуката, която всяка от тях носи. Разбира се, всеки дал правилен отговор, получи и премия - шоколад.

Празникът продължи с драматизация на известни национални приказки. Любознателните герои, под управлението на своите преподаватели, ги пресъздадоха по занимателен и занимателен метод, показвайки забележителни за годините си актьорски умения.

И както всяка приказка има благополучен край, по този начин и тази приказка приключи щастливо за децата - всяко дете получи грамота от Нели Ройдева - секретар на НЧ „ Просвета-1910 “, с. Тенево, а актрисата Велика Видева подари по една детска брошура на всяка група и клас с обръщение да обичат българските национални приказки и да четат повече книжки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР