“Имала ли си е фарма-мафията в България министър?, пита във

...
“Имала ли си е фарма-мафията в България министър?, пита във
Коментари Харесай

Имала ли си е фарма-мафията в България министър?

“Имала ли си е фарма-мафията в България министър? ”, пита във Фейсбук профила си ръководителят на комисията по опазване на здравето към Народното събрание проф. Костадин Ангелов.

Ето какво написа той:

“Лекарства при фарма-мафията или при нуждаещите се пациенти

Асена Сербезова е виновна за дефицита на значими медикаменти у нас. Това сподели министърът на опазването на здравето в телевизионно изявление. Какво е предиздвикало Христо Хинков да мълчи до момента, не знам и мога единствено да предсказвам. Но, както се споделя в поговорката “по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай ”.

Няма да позволи към този момент хора да остават без медикаменти, до момента в който някой търгува с медикаментите им на техен тил!

Призовавам правосъдната власт да се намеси бързо и изрично, откакто ДАНС и министъра реагираха!

Имала ли си е фарма-мафията в България министър? ”

Като ръководител на здравната комисия проф. Ангелов към този момент сезира ДАНС и Министерство на вътрешните работи да извършат инспекция за изнесени медикаменти

Повод е хроничната липса на лекарства на българския пазар. Наред със разстройствата в доставките на някои артикули, институциите имат данни и че износът на медикаменти е една от аргументите за дефицита. Заради това бяха инициирани промени, които да подсигуряват задоволяването първо на вътрешните потребности.

Преди седмици Ангелов изнесе данни от информация от ДАНС, съгласно която 3 сдружения са правили експорт на лекарства в нарушаване. А нормативната уредба е създадена целеустремено, в полза на търговците, цитира той получена от него информация от ДАНС въз основа на разбор за аргументите за дефицит на медикаменти в страната.

“Когато има фалшив закон, министърът, който го ползва ли е отговорен? (въпросът е риторичен) ”, написа някогашната здравна министърка Асена Сербезова в отговор на проф. Ангелов. Тя отхвърля да има виновност за изчезващите от аптеките медикаменти.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР