„Имахме много ясно приети предложения на парламента – 150 лева

...
„Имахме много ясно приети предложения на парламента – 150 лева
Коментари Харесай

Димитър Данчев, БСП: Тежката ситуация, в която се намират българските граждани, налага спешна актуализация на доходите на възрастните хора у нас

„ Имахме доста ясно признати оферти на Народното събрание – 150 лв. добавка от 1 октомври до края на годината за всички пенсионери, която ние от Българска социалистическа партия подкрепихме и преизчисляване на пенсиите от 1 октомври с коефициент 1.35, както и минимална пенсия от 370 лв.. Подкрепихме добавката за развъждане на дете от една до 2-годишна възраст на 650 лв. и Народното събрание я утвърди. Факт е, че по-късно съвещание започнаха да се разколебават сътрудниците във взетите решения. Ние от Българска социалистическа партия сме безапелационни, че тази тежка обстановка, в която се намират българските жители с идния тежък зимен сезон и настъпващите рецесии, постанова незабавна актуализация на приходите на възрастните хора у нас. Няма да отстъпим от тези оферти “, изясни той.

Той напомни, че Българска социалистическа партия е предложила политическите партии да се съберат и да обсъдят измененията, предлагани в актуализацията на бюджета, преди те да влязат в зала, само че тогава левицата е била упрекната в ПР.

„ Сега обаче сътрудниците видяха, че бюджет не се актуализира без ясно болшинство. На въпроса: „ Кой се пробва да взириви бюджета? " би трябвало да отговорят тези, които отхвърлиха да водят диалози за актуализация на бюджета с нас “, приключи Данчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР