Имах късмет да изкарам относително лека форма на коронавируса. 3-4

...
Имах късмет да изкарам относително лека форма на коронавируса. 3-4
Коментари Харесай

Наша вирусоложка коментира как ще ни ваксинират след Нова година

Имах шанс да изкарам релативно лека форма на ковид. 3-4 дни бяха много тежки, само че към този момент се възвръщам и съм на фронта, въпреки и под карантина. Това съобщи за Нова тв доцент доктор Любомира Гломб, началник на отдел вирусология към НЦЗПБ.

"Не е належащо да се взима нищо особено, защото за ковид няма характерно лекарство на този стадий. Лекувах се с банкет на доста течности и витамин Д, тъй като преди този момент бях открила, че съм с ниска доза. Като вирусолог ми е пределно ясно, че няма потребност от антибиотици, при все това вирусната зараза при мен не бе усложнена с бактерии ", посочи медикът.

Тя добави, че е добре да се пият към 2-3 литра течности, тъй като с тяхна помощ се почистваме.

Д-р Гломб разяснява и информацията, че към Нова година България ще получи първата ваксина на "Пфайзер ".

"Първата ваксина е част от договорните връзки като членове на Европейски Съюз. Европейска комисия е подписала контракти с няколко компании. "Пфайзер " може би са най напред ", посочи тя.

"Все отново дано да изчакаме разрешителните, които ще получат имунизациите, да не избързваме. И да пристигна имунизацията, тя няма да е прилагана, преди да получи позволение. Всички би трябвало да сме безпределно спокойни и да се доверим на институциите ", сподели доктор Гломб.

"Ваксина се ползва само на здрав човек, тъй като е значимо имунната му система да не е ангажирана на други фронтове. Поставяйки я, ние "откриваме фронт ", тъй че да упражняваме имунната система за среща с възможен извършител ", посочи медикът.

Запитана какво би станало, в случай че се имунизира човек, който е позитивен, само че няма признаци, тя отвърна: "Няма нищо ужасно. Тези неща се наблюдават, постоянно младите майки, които имат деца и ги водят на имунизации, са разпитвани обширно от педиатрите. Идеята е да се избегне оптимално проблем. Иначе теоритично казано, няма нищо кой знае какъв брой ужасно, в случай че се имунизираме в интубационен интервал ".

По думите й имунизацията няма да се ползва веднъж. "Тя работи незабавно след боцването, само че след втората доза се усилва неведнъж действието ", сподели още тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР