Има засегнати площи заради дъждовете, но всяка година има някакви

...
Има засегнати площи заради дъждовете, но всяка година има някакви
Коментари Харесай

Не се очаква шоково поскъпване на хляба

Има наранени площи поради дъждовете, само че всяка година има някакви такива проблеми – предходната година имаше проблеми със суша. Очакваме над 5 млн. тона зърно през тази година, реколтата ще е добра, съобщи ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България Мариана Кукушева, като изключи качеството и количеството на зърното като съображение за повишаване на хляба.

Сигурно има наклонност на повишаване в „ някои бутикови обекти” поради нарастването на цената на тока и газа, само че като цяло няма всеобща наклонност, изясни Кукушева, която отново настоя за диференцирана Данък добавена стойност ставка за хляба, която щяла да направи хлябът по-евтин.

В никакъв случай не може да се чака фрапантно повишаване на хляба, добави ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите пред bTV.

Цената на енергоизточниците на България е напълно европейска, а потребителят не знае, че доставната цена е 60% от цялостната стойност, 20% са за търговеца и 20% са Данък добавена стойност, впусна се да изяснява Кукушева. Според нея, хлебопроизводителят печели 1 стотинка от цената на 1 самун, от време на време и по-малко.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР