Има заболявания, които фармацевтичната медицина класифицира като трудно- или въобще

...
Има заболявания, които фармацевтичната медицина класифицира като трудно- или въобще
Коментари Харесай

Четири рецепти за уж нелечими болести

Има болести, които фармацевтичната медицина класифицира като трудно- или изобщо нелечими с наличните в този момент лекарствени средства. Сред тя са болките в коленете, скъсаните вследствие на претоварване мускулни нишки, алените парещи петна по краката и – най-много – гангрената.
Любка Николова, наша постоянна читателка на „ Десант “, споделя с вас простички и в същото време безусловно вълшебни предписания, които е почерпила от книгите, описващи националните способи за лекуване и с които е излекувала себе си и други хора от описаните нагоре болести.
Болки в коленете
Много хора се оплакват от повече или по-малко мощни болки в коленете, които не им дават да правят известни придвижвания с онази лекост, с която са привикнали преди години.

Аз самата имах също такива недоволства. Положението даже беше станало напряко трагично, тъй като освен че не можех да клекна, да падам на колене, само че и в леглото не можех от болежка да си изпъна краката.
Излекувах се по следния метод. Вземат се два жълтъка, най-добре от домашни яйца. Разбиват се добре и в тях се разтварят 3 – 4 с.л. кълцана морска сол. Продължава да се бърка, до момента в който се получи добре хомогенизирана примес с плътността на крем.
С него се намазват коленете, главно там, където болят. Върху намазаното по-късно се поставя найлон, който от своя страна се привързва с ластичен бинт – има го в аптеките и коства 1 лев. Това остава на коленете 24 часа.

Когато го направих за пръв път, болките незабавно отшумяха. След една седмица обаче отново се появиха. Приложих още един път същата рецепта и за мое облекчение до момента, 2 години по-късно, към този момент нямам такива недоволства.
Скъсани мускулни нишки
Мъжът ми беше претрупал ръката си и се получи такова разкъсване в горната част на ръката му, до мишницата. Много го болеше, съвсем нищо не можеше да прави с ръката си, а мястото, на което се виждаше, че е скъсването, пожълтя, изтъня и стана с дебелина колкото китката му. Ходихме по доктори и те се чудеха къде да го пратят, та по действен път да възстановят скъсаната мускулна връзка.

Реших обаче да го церя сама със средствата на естествената медицина. И съумях. Това стана с пелин. В аптеките го продават в кутии. Взема се една и се запарва като лайката – за малко и със единствено един пръст вода. След това напоената с водата трева се поставя върху парче плат и се слага върху мястото на скъсването. Отгоре се слага найлон, като компрес. Закрепва се добре с бинт или нещо друго, което е уместно.
Още първия път той получи облекчение. След това още един път направихме същия този компрес и оттова нататък ръката оздравя, възвърна си предходната величина и в този момент му служи както преди.

Червени петна по краката
И аз самата имах такива. Парещи и доста мъчителни. Лекуват се с кисело зеле. Поставят се листа върху петната. Завързва се с забрадка или бинт, с цел да не се мести.
Два – три пъти направих тази процедура и се отървах от тях. По този метод помогнах и на една баба, на която краката до коленете бяха червени и горяха от топлота.
Не знам дали обаче става с всяко кисело зеле, тъй като аз моето го върша по специфичен метод. Реже се кочанът, поставя се морска сол – това е ясно. После обаче в бидона слагам и нарязан хрян, и алено цвекло, нарязана дюля, както и клончета от лоза, може и листа. От всичко това зелето, единствено след няколко претакания, остава свежо чак до юни.

Гангрена
Не съм я пробвала върху себе си, не ми се е налагало и нека не става. Знам рецептата от вуйна си, която пък я научила от майка си, моята баба. И тя е напълно елементарна.
През пролетта, когато цъфтят билките и кравите са на паша, тогава се вземат техни изпражнения, полусухи, и се постановат на гангренясало място. И се привързват с забрадка.
Не мога да кажа какъв брой време стои, евентуално би трябвало най-малко един път дневно да се сменя, само че вуйна ми споделяше, че тези изпражнения, заради съдържащите се в тях билки, съединили се в едно вещество в стомаха на кравата, издърпвали отровата и лекували. А мъртвата привидно тъкан се възстановявала.
Инфо: Десант

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР