Има всички шансове това управление да изкара цял мандат. Нека

...
Има всички шансове това управление да изкара цял мандат. Нека
Коментари Харесай

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Управлението е стабилнно, връщаме се при хората

Има всички шансове това ръководство да изкара цялостен мандат. Нека да мине ротацията и по-късно ще забележим, за момента всичко е устойчиво.

 

Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в Народното събрание.

 

Той беше безапелационен, че Движение за права и свободи няма да взе участие в изпълнителната власт, без значение от присъединяване си в евроатлантическото болшинство.

Ние ясно сме споделили, че в  изпълнителната власт няма да участваме. Да съм явен за финален път, с цел да няма мнения. Ние не желаеме да участваме - нито на равнище министри, нито зам.- министри, разяснява Пеевски.

 

Дали ще има различен вицепремиер или не, това ги питайте ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Нека да стартират диалозите сред Денков и Габриел, да забележим какво ще кажат и по-късно ще го преглеждаме. Ние  в това държавно управление няма да участваме - да съм явен. Молбата ми е, да няма към този момент мнения по медиите дали Движение за права и свободи ще влиза или не в ръководството, безапелационен бе ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

 

Когато стартираме да беседваме за регулаторите, ще ви уведомим, всичко ще е транспарантно и ясно и няма да има квоти, изясни Пеевски.

 

Ще подкрепим и двете кандидатури за конституционни съдии, за които са се разбрали сътрудниците, сподели той и удостовери, че е взел участие в лидерската среща.

 

Акцентът на лидерската среща през днешния ден беше прелиминарен диалог по програмата на Народното събрание. Искаме да имаме ясна стратегия, какво ще работи Народното събрание, тъй като Народното събрание би трябвало да работи със същия ритъм, с който работещи предходния сезон, от който сме доста удовлетворени, от всички неща, които направихме, сподели Делян Пеевски.

 

Писмото на Почетния ръководител е доста ясно, чухте ме какво и аз споделих дни по-рано по тематиката. Това е ориентирано към всички наши структури, да ни схванат ясно. Ще има ново начало в Движение за права и свободи. Ние се връщаме при хората, тъй като считаме, че на избрани места връзката е изгубена, подсети ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

 

Днес имахме и съвещание на  парламентарната група,  започваме интензивни срещи с всичките си структури и с хората по места, с цел да се върнем там, откъдето е тръгнало Движение за права и свободи, изясни той. 

 

За рецензиите към министъра на защитата Тодор Тагарев ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи разяснява: Беше ясно каква  е рецензията ми към господин Тагарев. Аз в моето послание не съм желал неговата оставка. Следващия ден той ми се обади и аз му обясних ясно, че държа той да се извини на Народното събрание, за това, което направиха. Не е съществено една експертка, една почтена жена  да понесе тази отговорност, над нея има още няколко лица, които са го одобрили, даже самият министър показа и се извини, че  е минало и през него. Това е неточност и  по тази причина чакам той да си сервира извиненията на Народното събрание. Повече да не търсим сензации, прикани Делян Пеевски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР