Има всички предпоставки държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване

...
Има всички предпоставки държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване
Коментари Харесай

Матурата и националното външно оценяване вероятно ще бъдат проведени присъствено

Има всички предпоставки държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване да бъдат извършени присъствено при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Това разгласи в сряда във Велико Търново министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев.

Той уточни, че въз основата на опита от предходната година, учениците ще бъдат сред осем и 13 в зала, според от размера на класните стаи, с цел да има разстояние сред тях от метър и половина, с използване на целия комплекс от противоепидемични ограничения.

Според получената информация, предоставена от учителите, засечена и посредством електронните дневници, осъществяването на графика с тематиките за преподаване е по-напред по отношение на предходните години. Причината е, че през миналата образователна година не е имало загуба на образователни дни, изключителни ваканции и други фактори поради които тематики не са били преподавани.

Проблем остава успеваемостта на образованието в електронна среда, само че тези дефицити ще бъдат обезщетени, когато децата се върнат в действителните класни стаи, уточни Вълчев.

С присъственото образование на децата от начален стадий, образователната година е била избавена, счита министърът. Тя обаче е била най-трудна за учениците от прогимназиалния и гимназиалния курс. Най-кратко е било присъственото образование на учениците в огромните градове, където локалните спешни щабове са взели решение за по-ранно затваряне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР