Има вариант следващата кампания в Бундеслигата да стартира без Байерн

...
Има вариант следващата кампания в Бундеслигата да стартира без Байерн
Коментари Харесай

Новият сезон в Бундеслигата започва без Байерн?

Има вид идната акция в Бундеслигата да започва без Байерн (Мюнхен) и още няколко отбора, оповестява Sport 1. Планът на Германската футболна лига е шампионата да стартира на 11 септември. Това обаче може да се окаже прекомерно рано за баварците, Република България (Лайпциг), Байер (Леверкузен), Волфсбург или даже Айнтрахт (Франкфурт), които към момента вземат участие в Шампионската лига и Лига Европа. Въпросните две съревнования ще бъдат доиграни през август, а в Германия желаят съответните отбори да имат към месец отмора преди началото на новия сезон.

Това значи, че в случай че някои от упоменатите тимове стигнат до финалите в Лига Европа (21 август) или Шампионската лига (23 агвуст), то те няма да има по какъв начин да стартират в Бундеслигата още от първия кръг на 11 септември. Това важи и за класиране на полуфиналите, които са планувани за 16/17 и 18/19 август. Предвижда се техните срещи от първия кръг в Бундеслигата да бъдат отсрочени.
 УЕФА няма да прави изключение даже за отличниците в битката с вируса
Лайпциг към този момент се класира за четвъртфиналите в ШЛ, а съвсем несъмнено и Байерн ще играе на тях. Леверкузен също е с големи шансове да продължи към въпросната фаза в ЛЕ, до момента в който Волфсбург и Айнтрахт записаха загуби в първите си осминафинали.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР