Има увеличение на разходите безспорно. Панацеята Шенген и панацеята Еврозона

...
Има увеличение на разходите безспорно. Панацеята Шенген и панацеята Еврозона
Коментари Харесай

Шенген и Еврозоната не били причина за поскъпването на стоките

Има нарастване на разноските несъмнено. Панацеята " Шенген " и панацеята " Еврозона " сочат за други ползи, само че не са действителна причина за увеличение на цените на стоките. Това съобщи икономическият специалист от КТ " Подкрепа " Ваня Григорова пред bTV.

Тя изясни, че е почнала да търси артикули, които са промоционални и имат по-намалена цена в границите на седмица. Цената на продуктите е една и съща на всички места, а разликата е, когато има промоции, които извиват ръцете на производителите, сподели Григорова.

Тя счита, че намаление на инфлацията не значи понижение на цените, а по-плавно нарастване на цените. Григорова обаче посочи, че с помощта на профсъюзите била увеличена минималната работна заплата в края на предходната година и се видяло, че хората имат потребност от тях.

Банкерът Левон Хампарцумян добави, че високите цени приказват за безполезен пазар. Комисия за защита на конкуренцията може да търси картел за какво са толкоз скъпи питателните артикули в България.

Когато Русия желае да въздейства върху българския политически живот, го прави посредством търговски взаимоотношения, когато с надфактуриране потеглят едни пари, които службите могат да намерят, уточни Хампарцумян.

От позиция на това къде свършва пазарът и къде стартират регулациите, е въпрос за 1 милион $, посочи банкерът и добави, че има какво да се желае по повод на ефективността на институциите, които ползват регулацията. Хампарцумян чака инфлацията да тръгне да пада, само че не всички цени ще паднат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР