Има три неща, които държавата би следвало да гарантира на

...
Има три неща, които държавата би следвало да гарантира на
Коментари Харесай

Емил Джасим: Когато държавата неглижира гражданите, инстинктът взима връх

Има три неща, които страната би следвало да подсигурява на жителите: цялост на тялото и имуществото, въздаване на правдивост и битка с естествените стихии. Българската страна от десетилетия насам не съумява да се оправи и с трите по едно и също време. Това сподели историкът и учител Емил Джасим в предаването " Денят на фокус “ на Радио  " Фокус “.  

По думите му неналичието на религия у хората, че ще получат правдивост в дадена обстановка, води до цялостен разпад на държавността и безчинство. " Това е метод, по който се вземат решение проблемите там, където няма страна – избрани места в Близкия изток, Африка, на всички места, където страната отсъства или е хиперрепресивна. Когато страната неглижира жителите, инстинктът взима връх “, разяснява Емил Джасим.  

Случаят с прегазеното от ТИР дете и убития в следствие водач съгласно него има доста измерения, счита преподавателят. " Едно от тях е за какво ТИР-овете минават от там, за какво родителите не са били с детето. Навсякъде можем да забележим пропуща на страната да реши тези проблеми, т.е. да не сътвори въобще причина за основаване на безчинство, за закононарушение по немарливост “, разяснява Емил Джасим.  

Според него обществото би трябвало да реагира на всички сходни случаи, само че от време на време то реагира без задоволително знания, добави той.  

" Аз съм доста " за “ всеки да показва всякакво мнение. Въпросът е, че в последна сметка това не би следвало да въздейства на решенията на съдиите и не би следвало да въздейства на работата на прокурорите. Понякога чисто човешката позиция може да се разграничава от тази на закона. И тук идва огромният въпрос ние какво желаеме – нашата чисто човешка позиция ли постоянно да господства, или желаеме законът да господства “, разяснява Емил Джасим. 

Корупцията в правосъдната система и в прокуратурата е част от казуса, счита той. По думите му единственият метод да се върне доверието на обществото в правораздавателната система е изчистването на корупционните петна в институциите, свързани с правоналагането. " Това е разковничето. И това, апропо, не е нещо мъчно, просто се изисква социална воля “, добави Емил Джасим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР