Има структурен проблем с правата на българите в Република Северна

...
Има структурен проблем с правата на българите в Република Северна
Коментари Харесай

Милков: С действията си Северна Македония се отдалечава от преговори за еврочленство

Има систематичен проблем с правата на българите в Република Северна Македония, съобщи министърът на външните работи Николай Милков. По думите му се вършат опити за ерозиране на постигнатите договорености с България. Преговорите за участие в Европейски Съюз още не са почнали, предизвести външният минитър и добави, че с дейностите си югозападната ни съседка не благоприятства, а се отдалечава от преговорния развой.

Според външния министър Николай Милков случилото се на футболния мач сред България и Северна Македония и условната присъда на артиста Ламбе Алабаковски, който подпали българския културен център „ Иван Михайлов ” в Битоля разкриват систематичен проблем с правата на българитеюгозапдната ни съседка.

На жителите в Република Северна Македония се внушава погрешна визия за действителната обстановка – къде страната се намира във връзка с преговорния развой с Европейски Съюз и какво би трябвало да бъде реализирано в връзките с България, добави външният министър. Той напомни същността на френското предложение.

Твърдението на македонския си сътрудник Буяр Османи, чепреговорите с България са завършили с 3 на 1 за Северна Македония, Николай Милков разяснява сбито, като сподели,че то е за вътрешна приложимост. Това не е футболен мач и не намирам тази реакция за уместна, уточни още българският външен министър.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР