Има страшно много въпроси, свързани с Националната детска болница, които

...
Има страшно много въпроси, свързани с Националната детска болница, които
Коментари Харесай

Петър Галев: Много бързо трябва да определят ръководството на Националната детска болница

Има ужасно доста въпроси, свързани с Националната детска болница, които не са решени към момента. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Петър Галев, изпълнителен шеф на CredoWeb, Националната виртуална мрежа за връзка в медицината и опазването на здравето.

" Много бързо Министерството на здравеопазването би трябвало да стартира деяние по установяване на управление на тази нова болница, въпреки и още неизградена. Трябва да има проекти за образуване на екипите в нейните клиники и отделяния ", акцентира Галев.

Той посочи, че сега детското опазване на здравето е разпиляно в няколко лечебни заведения: " В Александровска болница, в някои частни лечебни заведения, в Националната кардиологична болница, има и детска болница " Проф. доктор Иван Митев “, в " Пирогов “ са единствените детски хирургични и травматологични отделения, в ИСУЛ е детска онкохематология. Няма изясненост дали тези отделения и структури ще се реалокират в новата болница, дали там ще си построяват нови такива структури, кой ще работи в тях. Така че отвън постройката, която популярност богу потегли, има ужасно доста въпроси, които не са решени към момента ".

Решението на Министерски съвет, което бе анулирано, за създаване на частна болница " Мама и аз " Петър Галев разяснява по следния метод: " Опити да се построи огромна частна нова болница в София има от дълго време и това е един от стадиите на тези опити, на които станахме в този момент очевидци. Разнопосочни са мненията дали има потребност от такава болница или не, по-скоро надвива в общественото пространство мнението, че в София има към този момент задоволително и като численост, и като експерти многопрофилни огромни лечебни заведения. Така че най-вероятно това беше един стадий от опита да се разшири болничното опазване на здравето на столицата ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР