Има развитие по скандала със заплатите на медицинските сестри след

...
Има развитие по скандала със заплатите на медицинските сестри след
Коментари Харесай

Развитие по скандала със заплатите на сестрите сред разследване на bTV

Има развиване по абсурда със заплатите на медицинските сестри след следствие на bTV.
Правителството оряза фрапантно обещаните 50 млн. лева за заплати на сестрите Одобрените през април до 50 млн. лева се стопиха на 6 млн. лева
В Народното събрание здравният министър Кирил Ананиев и кабинетът бяха упрекнати в неистина от опозицията.

„ Г-н Борисов за какво излъгахте медицинските сестри и българските жители. Този път няма по какъв начин да се скриете зад някой „ главанак”, който ви провежда прелом. Отговорността е персонална и Ваша”, съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Министър Ананиев разгласи, че отпуснатите средства са общо 86 млн. лева, само че от разнообразни финансови източници. Първоначално били отпуснати 30 млн. лева, а след това още 6 млн. лева Другите пък пристигнали от бюджета на здравната каса.
Здравният министър твърди, че отпуснатите от касата 50 млн. лева заместват обещаните от кабинета Коментарът на Кирил Ананиев е във връзка разкритията на bTV за фрапантно орязване на обещаните от държавното управление до 50 млн. лева дотация за лечебните заведения от държавния бюджет
Този отговор не удовлетвори опозицията, която сподели, че ще продължи да пита от името на медицинските сестри.

От трибуната Ананиев съобщи, че междинната работна заплата на медицинските сестри за септември е сред 700 и 900 лева, а брутното им заплащане е от 1100 до 1500 лв..

И че настояването за две минимални работни заплати не може да бъде изпълнено.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР