Има признаци, че Русия смята да обяви втора вълна на

...
Има признаци, че Русия смята да обяви втора вълна на
Коментари Харесай

ISW: Русия може да обяви втора вълна на мобилизация

Има признаци, че Русия счита да разгласи втора вълна на готовност, се споделя в отчет на американския Институт за проучване на войната ISW, представен от изданието Гордон.

Анализаторите означават, че представителят на съветския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, реагира на информация от обществените мрежи за планувана от Кремъл нова готовност. Песков прикани да се пренебрегват " провокативните известия " и да разчитат на това, което публично оповестява съветското военно министерство. Според специалистите от ISW, с изказването на Песков евентуално с ецили „ дискредитиране на възходящото въздействие " както на съветската съпротива, по този начин и на провоенните канали в мрежата Telegram.

Същевременно Кремъл към този момент не лимитира количеството на известията за войната, както правеше преди. Според анализаторите, по този метод властта в Русия приготвя обществеността за бъдещи талази на готовност. Експертите означават, че  Белгородска и в Курска област е оповестено сформирането на отряди за териториална защита. Освен това, съветските пропагандисти започнаха да издигат неправдоподобни теории за " украинска наземна опасност ", а в Москва се появи реклама на " спецоперацията ", която по-рано беше показвана единствено в обособени градове.

Според ISW оповестяването на нова готовност надали ще помогне на Путин да усили значително военната мощност на страната.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР