Има политически оттенък този протест (бел.ред. протест на енергетици и

...
Има политически оттенък този протест (бел.ред. протест на енергетици и
Коментари Харесай

Радослав Рибарски за протеста на енергетици и миньори: Има политически оттенък

" Има политически нюанс този митинг (бел.ред. митинг на енергетици и миньори), тъй че би трябвало да се търси решение, а не да продължаваме да поляризираме казуса. Дълго време е отлаган и политизиран и не можем да си позволим повече тези хора да стоят в незнание. Винаги преди избори въпросът се повдига и се употребява за политическо конфигуриране на хората, заети в този бранш “, сподели зам.-председателят на енергийната комисия в Народното събрание Радослав Рибарски.

По думите му среща с протестиращите ще има и настояванията им ще бъдат разисквани.

" Веднага ще реализираме единодушие за прозрачността за разходване на средства по териториалните проекти, може да разтеглим и дефинираме каква тъкмо бистрота. Стратегията, която се загатнали за енергетика, ще би трябвало да разтеглим с интегрирания проект за енергетика и климат. Винаги сме апелирали, че тактика би трябвало да има, както и повсеместен метод към тези терени, които бяха ябълката на раздора по време на служебния кабинет и притесняваха хората “, добави Рибарски.

По думите му сега за един мегаватчас създадена сила от въглищните централи ни би трябвало над 1,3 т въглеродни излъчвания, което прави цената за мегаватчас над 240 лева. 

" Механизмът за потенциал е нещо, което преди 4-5 години беше отхвърлено, то беше съпоставено със " леден запас “. Това докара до отрицателна настройка към този механизъм. Той не е част от териториалния проект, това е напълно различен диалог, който би трябвало да се организира с Европейска комисия “, сподели още Радослав Рибарски пред bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР